Αττική: Οδηγοί Ταξί ζήτησαν 350 ευρώ από τουρίστες για 14 km – Αυτές είναι οι ποινές

Τουρίστες από τον Καναδά πήραν ταξί για μια διαδρομή 14 km. Οι οδηγοί τους ζήτησαν 350 ευρώ. Το θέμα έφτασε στο ΣΑΤΑ και η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

  • -
  • -

Θέμα ακόμη και στον Καναδά έγινε η υπόθεση με τους τουρίστες, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές και δύο ανεκδιήγητοι επαγγελματίες οδηγοί θέλησαν τους «γδάρουν». Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, οι τουρίστες κάλεσαν δύο Ταξί προκειμένου να μεταβούν από το λιμάνι του Πειραιά προς το Παγκράτι, όπου είχαν κλείσει σπίτι μέσω του Airbnb.

Η διαδρομή ήταν περίπου 14 km και το κόστος με βάση το ταξίμετρο δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει τα 60 ευρώ. Κι όμως, οι οδηγοί τους ζήτησαν το απίστευτο ποσό των 350 ευρώ. Οι τουρίστες διαμαρτυρήθηκαν έντονα, λέγοντας πως τα χρήματα που ζητάνε είναι υπερβολικά. Έπειτα από τις διαμαρτυρίες, τους είπαν πως πρέπει να τους δώσουν 240 ευρώ, 120 δηλαδή ευρώ για κάθε Ταξί.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/9d9c2688e34a905dc54b0d6bc07683ab.jpg

Αφού πλήρωσαν το ποσό, οι επιβάτες κατήγγειλαν του οδηγούς στο Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής για αισχροκέρδεια.

Οι ποινές για τους οδηγούς Ταξί

Για την συμβάν μίλησε ο Θοδωρής Μάζης, ταμίας ΣΑΤΑ: «Εμείς εντοπίσαμε τους οδηγούς. Έχουμε μιλήσει και με το airbnb, έχουμε στείλει και email αμέσως στον πελάτη στον Καναδά, που τους λέμε ότι με την παρέμβαση του σωματείου, τα χρήματά τους θα επιστραφούν».

Δείτε ακόμη: Αττική: Χειροπέδες σε 7 οδηγούς ταξί - Δείτε τι έκαναν και που τους έπιασαν

Όσον αφορά τις ποινές για τους δύο οδηγούς, προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ και αφαίρεση της άσκησης άδειας λειτουργίας τους από 1 έως 3 μήνες.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...