Ανατροπή με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία: Η ναυτιλιακή έκανε ένα βήμα πίσω

Xιλιάδες αυτοκίνητα βρέθηκαν αποκλεισμένα από τέσσερα νησιά της Ελλάδας, όμως η αλλαγή στάσης της ναυτιλιακής έλυσε το πρόβλημα.

  • -
  • -

Στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα plug in hybrid, αλλά και εκείνα που καίνε υγραέριο και φυσικό αέριο, δεν μπορούσαννα ταξιδέψουν με με κανέναν τρόπο σε τέσσερα νησιά, λόγω της απόφασης μιας ναυτιλιακής εταιρείας. Τώρα αυτό άλλαξε!

Πριν λίγο καιρό στο GOCAR είχαμε κάνει αναλυτικό ρεπορτάζ, αναδεικνύοντας το ζήτημα που είχε προκύψει για τέσσερα νησιά της Ελλάδας, και συγκεκριμένα για τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόννησο και τον Άγιο Ευστράτιο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/586e23a9d55b37f35e7bdea6c7295c4d.jpg

Ηλεκτρικά, plug in hybrid, LPG και CNG – Γαιτί δεν μπορούσαν να πάνε στα 4 νησιά;

Το πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε κανένας τρόπος να τα επισκεφθεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ένα plug in hybrid, ένα αυτοκίνητο υγραερίου ή ένα με φυσικό αέριο. Αυτό προέκυπτε από την απόφαση της ναυτιλιακής εταιρείας Seajets να μην δέχεται καθόλου όλα αυτά τα αυτοκίνητα στα πλοία της, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα καράβια της Seajets είναι τα μοναδικά που μεταφέρουν οχήματα σε αυτά τα τέσσερα νησιά.

Δείτε ακόμα: Τελικά μπαίνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία;

Το ζήτημα που αναδείχθηκε και από φορείς των τοπικών κοινωνιών όπως τον πρώην δήμαρχο Αλοννήσου κ. Βαφίνη, πλέον έπαψε να υφίσταται, καθώς η ναυτιλιακή άλλαξε την πολιτική της απέναντι στα οχήματα εναλλακτικού καυσίμου.

Το πρόβλημα λύθηκε με την αλλαγή στάσης της Seajets

Ενώ παλιότερα η Seajets είχε ένα disclaimer που έγραφε ότι δεν δέχεται κανένα όχημα εναλλακτικού καυσίμου, πλέον αυτό έχει απομακρυνθεί και στην θέση του βλέπουμε ένα νέο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/53a455dddb6ff16478283f0c8d1cfcf3.jpg

Μπαίνοντας ξανά στο site της εταιρείας είδαμε ότι υπάρχει το νέο disclaimer, το οποίο αναφέρει: «Τα ηλεκτρικά οχήματα αμιγώς ή επαναφορτιζόμενα, για να ταξιδεύουν με τα πλοία της εταιρείας μας το επίπεδο φόρτισης των συσσωρευτών τους δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της συνολικής χωρητικότητας αυτών. Στα οχήματα λοιπών εναλλακτικών καυσίμων, όπως υγραερίου ή φυσικού αερίου, οι δεξαμενές τους δεν πρέπει να περιέχουν καύσιμο άνω του 50% της συνολικής τους χωρητικότητας».

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ec17c9ca32d29fa47986f20adc55aaaf.jpg

Αυτό σημαίνει ότι η Seajets πλέον αποφάσισε να υιοθετήσει την εγκύκλιο που έβγαλε στις 16 Απριλίου το Υπουργείο Ναυτιλίας. Αναμφίβολα, οι επιχειρηματίες στη Σκιάθο, την Σκόπελο, την Αλόννησο και τον Άγιο Ευστράτιο θα δεχτούν με ανακούφιση αυτήν την εξέλιξη, καθώς δίνει και πάλι την δυνατότητα σε όλους να επισκεφθούν τα πανέμορφα νησιά, χωρίς προβληματισμούς λόγω καυσίμου του αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...