Volkswagen: Κόβει χρήματα από τα ηλεκτρικά – Επενδύει στα θερμικά σύνολα

Η VW θα δαπανήσει δισεκατομμύρια από τον προϋπολογισμό που είχε εκπονήσει για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων της, προκειμένου να συνεχίσει την εξέλιξη θερμικών συστημάτων κίνησης.

  • -
  • -

Το ένα τρίτο του εννεαψήφιου προϋπολογισμού της για τα EV θα χρησιμοποιήσει η γερμανική φίρμα ούτως ώστε, να διατηρήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης «ενεργούς», καθώς η πλήρης μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση έχει επιβραδυνθεί σημαντικά.

Περικοπές κατά 1/3

Η VW είχε σκοπό να διαθέσει το ιλιγγιώδες ποσό των 180 δις ευρώ για την ανάπτυξη και εξέλιξη του ηλεκτρικού της οράματος. Πλέον όμως από αυτά τα 180 δις, τα 60 δις, θα πάνε αποκλειστικά στην ανάπτυξη ή συνέχιση εάν προτιμάτε καλύτερα, των θερμικών συστημάτων κίνησης.

Η αλήθεια είναι, ότι η μετάβαση σε ένα πλήρως ηλεκτρικό «καθεστώς» δεν εξελίσσεται όπως είχαν προβλέψει πολλοί κατασκευαστές, μεταξύ αυτών και η VW. Μόλις πέρσι, η γερμανική φίρμα είχε υπολογίσει ότι τα ηλεκτρικά της οχήματα θα αντιστοιχούσαν στο 80% των ετήσιων πωλήσεων της στην Ευρώπη μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Από τη θεωρία βέβαια στην πράξη, υπάρχει τεράστια διαφορά κάτι που αποδεικνύεται εμπράκτως και από τις πωλήσεις των μοντέλων της οικογένειας ID, γεγονός που ώθησε την εταιρεία πρακτικά στο να αναθεωρήσει και τη στρατηγική της.

Η είδηση έγινε γνωστή δια στόματος Arno Antlitz (Chief Financial Officer και Chief Operating Officer του Volkswagen Group), ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Η VW σκοπεύει να δαπανήσει περίπου 60 δισεκατομμύρια ευρώ για να διατηρήσει ανταγωνιστικούς τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στα μοντέλα της».

Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Reuters στο Μόναχο, ο CFO και COO του ομίλου δήλωσε επίσης ότι «Το μέλλον είναι ηλεκτρικό, αλλά το παρελθόν δεν έχει ακόμα τελειώσει».

Είναι σαφές ότι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων επανεξετάζουν τις στρατηγικές τους για τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς το κοινό στο οποίο και απευθύνονται αυτά τα προϊόντα, δε δείχνει ακόμα διατεθειμένο να εγκαταλείψουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Δείτε ακόμα: Τα ηλεκτρικά θα υπερισχύσουν σε μερικές… δεκαετίες

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στον αντίποδα βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση επειδή προφανώς έχουν επενδύσει τεράστια κεφάλαια στην ηλεκτροκίνηση και θα χρειαστεί να επενδύσουν κι άλλα για τη συνέχιση των θερμικών συστημάτων κίνησης λόγω και των αυστηρότερων κανονισμών για τις εκπομπές αέριων ρύπων. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που Κινέζοι εξαπολύουν μια ηλεκτρική επίθεση άνευ προηγούμενου για τους Δυτικούς κατασκευαστές…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...