Νέο video: Δοκιμάζουμε το Suzuki Swift Hybrid

Η επόμενη γενιά του δημοφιλούς supermini είναι εδώ, με ουσιαστικές αλλαγές τόσο εξωτερικά όσο και μηχανολογικά, ενώ συνεχίζει να αντιπροσωπεύει την αναλογία αξίας-κόστους που το χαρακτηρίζει.

  • -
  • -

Η 4η γενιά του ιαπωνικού supermini βρίσκεται πλέον στην αγορά και έχει ως ξεκάθαρο στόχο την εδραίωση της στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων του κοινού. Με όπλο τις πιο μοντέρνες τεχνολογίες, την ανανεωμένη εμφάνιση και το ολοκαίνουργιο κινητήριο σύνολο, το Suzuki Swift θέλει να κατακτήσει μία κατηγορία που οι μεγάλες αγορές δεν δείχνουν ενδιαφέρον, αλλά στη χώρα μας εξακολουθεί να συγκεντρώνει σημαντικό μερίδιο. Εμείς το δοκιμάζουμε στη βασική της έκδοση με τον νέο 1.200άρη hybrid των 82 ίππων, το χειροκίνητο κιβώτιο των 5 σχέσεων και την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

1

Πλέον, εφοδιάζεται με έναν νέο ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο κινητήρα 1,200 κ.εκ., ο οποίος ενισχύεται με την παρουσία ενός 12βολτου υβριδικού συστήματος, που αποτελείται από μίζα / γεννήτρια συνδεδεμένη με ιμάντα και μια μικρή μπαταρία λιθίου για την αποθήκευση της ενέργειας. Εντύπωση προκαλεί η συνολική θερμοδυναμική του απόδοση, η οποία αγγίζει το εντυπωσιακό 40%. Επιπλέον, χαμηλότερες είναι και οι εκπομπές ρύπων, οι οποίες είναι κάτω από τα 100 gr/km και απαλλάσσουν το Swift από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, ενώ του χαρίζουν ελεύθερη πρόσβαση στον δακτύλιο.

2

Δείτε ακόμη: Έφτασε Ελλάδα το νέο Suzuki Swift - Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις [τιμές]

Σε μία κατηγορία που οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν δίνουν ιδιαίτερο βάρος, το νέο Swift έρχεται ανανεωμένο αισθητικά, βελτιωμένο ποιοτικά και αναβαθμισμένο τεχνολογικά. Παράλληλα, διατηρεί το κόστος σε λογικά πλαίσια προσφέροντας υψηλό επίπεδο εξοπλισμού από τη βασική έκδοση. Είναι όμως όσο καλό υπόσχεται; Η απάντηση στην πιο πρόσφατη video-δοκιμή μας που βρίσκεται στην κορυφή του άρθρου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...