Κόπηκε το ρεύμα σε βενζινάδικο - Το έσωσε ένα Tesla! [video]

Αυτοκίνητα βενζίνης κατάφεραν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους ενώ η επιχείρηση δεν είχε ρεύμα, χάρη σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla.

  • -
  • -

Η μακροχρόνια «κόντρα» μεταξύ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και εκείνων με βενζίνη, diesel ή κάποιο άλλο καύσιμο παίρνει μια ενδιαφέρουσα τροπή, έπειτα από ένα ασυνήθιστο περιστατικό στο Χιούστον του Τέξας, όταν ένα Tesla Cybertruck έσωσε πρατήριο καυσίμων. 

Μετά από έντονες καταιγίδες που άφησαν πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το Cybertruck επενέβη για να κρατήσει το πρατήριο σε λειτουργία, ένα κατόρθωμα που προκάλεσε απορίες αλλά και θαυμασμό.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/826f47f7f695bdbc87eb0557f20065cb.jpeg

Έχει γίνει viral το video με το Tesla Cybertruck και το βενζινάδικο

Το video αυτής της αντισυμβατικής πηγής ενέργειας προφανώς και έγινε viral. Πολλοί αμφισβήτησαν την ικανότητα του Cybertruck να συντηρεί ένα ολόκληρο βενζινάδικο, απορρίπτοντάς το ως διαφημιστικό κόλπο. Ωστόσο, η Tesla δεν είχε καμία ανάμειξη στο υλικό, διαλύοντας τις απόψεις ότι πρόκειται για διαφήμιση.

Δείτε ακόμα: Ford Mustang τρακάρει Tesla Cybertruck κι εξαφανίζεται - Ποιο έπαθε μεγαλύτερη ζημιά; [video]

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η μπαταρία του Cybertruck θα εξαντλούνταν γρήγορα, ενώ οι υποστηρικτές επαινούν τον ιδιοκτήτη για την έξυπνη ιδέα που έδωσε λύση κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/6150b60a468ac794775b5315b8b0fedd.jpg

Μπορεί το Tesla Cybertruck να δώσει ρεύμα σε ένα βενζινάδικο;

Εξοπλισμένο με την τεχνολογία PowerShare, το Cybertruck διαθέτει εντυπωσιακές δυνατότητες. Μπορεί να παρέχει έως και 20Α μέσω δύο πριζών 120V και έως και 40Α μέσω μιας πρίζας 240V, όλες τοποθετημένες στην καρότσα, προσφέροντας συνολική ισχύ 9,6 kW. Επιπλέον, το Cybertruck μπορεί να χρησιμεύσει ως εφεδρική πηγή ενέργειας για σπίτια, παρέχοντας έως και 11,5 kW ισχύ για τρεις ημέρες, με την προϋπόθεση ότι η ημερήσια κατανάλωση παραμένει κάτω από 30 kWh.

Ο ιδιοκτήτης που εμφανίζεται στο video ισχυρίζεται ότι το Cybertruck του μπορεί να τροφοδοτήσει ολόκληρο το σπίτι του, συμπεριλαμβανομένου του κλιματισμού σε κάθε δωμάτιο. Αυτή η επίδειξη αναδεικνύει τις δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων, όπως το Cybertruck, να παρέχουν λύσεις ενέργειας έκτακτης ανάγκης.

Θα μπορούσε να είναι αλήθεια το video με το Cybertruck και το βενζινάδικο;

Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς βλέπουμε το παραπάνω video με σκεπτικισμό, όμως όχι για το αν επαρκεί η ποσότητα ενέργειας της μπαταρίας, αλλά αν η μέγιστη ισχύς είναι αρκετή για να καλύψει όλες τις καταναλώσεις του πρατηρίου. Επίσης, οι αντλίες δεν τροφοδοτούνται από κλασική πρίζα, οπότε η τροφοδοσία τους αποτελεί ακόμα ένα σημείο προβληματισμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...