Καύσωνας: Κάμερα χτύπησε 85 βαθμούς Κελσίου στις οροφές των αυτοκινήτων - Ποια περιοχή βράζει

Οι συνθήκες στην Αθήνα είναι ανυπόφορες. Ο καύσωνας προκαλεί κυριολεκτικά βρασμό στα αυτοκίνητα, με τις θερμικές κάμερες να καταγράφουν 85 βαθμούς Κελσίου στα αυτοκίνητα.

  • -
  • -

Η σημερινή μέρα θα είναι η χειρότερη όσον αφορά στο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Στην Αθήνα, το θερμόμετρο θα φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο, σε κάποια σημεία του Λεκανοπεδίου, οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 65 βαθμούς.

Χθες, Τετάρτη, θερμική κάμερα που πέταξε με drone πάνω από την Αθήνα κατέγραψε απίστευτες θερμοκρασίες. Στο video του Mega και συγκεκριμένα στον Κηφισό, στο ύψος του Περιστερίου, οι ενδείξεις ήταν ενδεικτικές για το τι επικρατεί στην πόλη.

Στον αέρα, η ένδειξη δείχνει τη θερμοκρασία στιγμιαία να φθάνει τους 65 βαθμούς Κελσίου, με την άσφαλτο να βράζει, ξεπερνώντας τους 70 βαθμούς. Το πιο απίστευτο είναι αυτό που συμβαίνει στα αυτοκίνητα όμως.

Δείτε ακόμη: Καύσωνας: Οι 5 τρόποι για να προστατεύσεις το αυτοκίνητό σου

Στις οροφές των οχημάτων, η θερμική κάμερα δείχνει θερμοκρασία άνω των 80 βαθμών Κελσίου και συγκεκριμένα 84,7 βαθμούς. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η δυσκολότερη μέρα του καύσωνα θα είναι η σημερινή, σημειώνοντας ρεκόρ.

Πότε πέφτει η θερμοκρασία

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται ανατολικότερα και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως και μεθαύριο. «Καζάνι που βράζει» θα θυμίζουν το εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, καθώς και οι περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Το Σαββατοκύριακο, ευτυχώς, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...