CUPRA Born: Γεννημένο να υπερέχει!

Το CUPRA Born γεννήθηκε στην εποχή του εξηλεκτρισμού και δείχνει τον δρόμο στην ηλεκτροκίνηση, προτάσσοντας τη δυναμική φιλοσοφία και το σπορ DNA της ισπανικής μάρκας.

  • -
  • -

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η CUPRA έχει καταφέρει να προκαλέσει αίσθηση την αυτοκίνηση. Με γνώμονα την καινοτομία και τις σύγχρονες τεχνολογίες, η ισπανική φίρμα δημιούργησε κατασκευές που ανταποκρίνονται στις τάσεις της εποχής, αλλά με έμφαση στο πάθος για την οδήγηση. Το DNA της μάρκας είναι συνυφασμένο με το δυναμισμό, τη σπορ φιλοσοφία και τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα. Και η CUPRA σερβίρει αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ στην ηλεκτροκίνηση με το τολμηρό Born. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ισπανικής μάρκας που φέρνει τον ενθουσιώδη οδηγό πιο κοντά στη σημαντικότερη τάση της εποχής. Φυσικά, προσφέροντας επιπλέον στοιχεία όπως η αποδοτικότητα, η φιλικότητα προς το περιβάλλον, αλλά και επαναστατικές τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας. Είναι δυνατόν να συνδυαστούν όλα τα παραπάνω σε ένα αμάξωμα; Η CUPRA απαντάει καταφατικά και εξηγούμε τους λόγους… 

Τολμηρό και ασυμβίβαστο!

Η γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία και ταυτότητα της CURPA έχει αποβάλλει κάθε στοιχείο συντηρητισμού. Τα μοντέλα της ξεχωρίζουν για το δυναμισμό και την κομψότητα τους, καταφέρνοντας να προκαλούν έντονα συναισθήματα. Και το Born καταφέρνει και κάνει την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά. Υιοθετώντας τις γραμμές ενός hatchback, παντρεύει με ιδανικό τρόπο τις καμπύλες με τις ακμές, σε ένα σύνολο που συναρπάζει. Την ίδια ώρα, το χαρακτηριστικό χρώμα του χαλκού που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της CUPRA, οι νευρώσεις στο αμάξωμα και οι αρμονικές γραμμές, του προσδίδουν μία ισορροπημένη πολυτέλεια

Ανάμεσα σε δύο κόσμους…

Το Born είναι σπορ, δυναμικό και σου προκαλεί την επιθυμία να το οδηγήσεις. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως χρειάζεται να κάνεις συμβιβασμούς σε επίπεδο άνεσης και πολυτέλειας. Η premium αίσθηση της καμπίνας των επιβατών σε προδιαθέτει ευχάριστα από την στιγμή που θα περάσει στο εσωτερικό του, ενώ τα εντυπωσιακά καθίσματα με την εξαιρετική πλευρική στήριξη σου θυμίζουν τις «άγριες διαθέσεις» του Born. Οι συνθετικές επενδύσεις από Econyl συνεισφέρουν στην πολυτελή αύρα και αναδεικνύουν τη βιώσιμη υπεροχή του, ενώ οι πινελιές στο τιμόνι και στην κεντρική κονσόλα στη γνωστή απόχρωση του χαλκού, αναδεικνύουν την ιδιαίτερη ταυτότητα της CUPRA και στο εσωτερικό. Με αυτό τον τρόπο ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στην σπορ αίσθηση και την premium αισθητική. 

Ένα νέο ψηφιακό οικοσύστημα!

Το πολυτελές και φιλόξενο περιβάλλον του Born σου επιτρέπει να είσαι απόλυτα συνδεδεμένος απολαμβάνοντας ψηφιακές ανέσεις που υποστηρίζονται από το κορυφαίο τεχνολογικό του υπόβαθρο. Η διαχείριση της πλειονότητας των λειτουργιών γίνεται μέσω της εύχρηστης οθόνης αφής των 12’’, υποστηρίζοντας επιπλέον ασύρματα Apple CarPlay και Android Autο. Οι φωνητικές εντολές σου επιτρέπουν να επιλέξεις τον προορισμό που θέλεις ή να διαλέξεις ένα τραγούδι, χωρίς να αφαιρείς το βλέμμα σου από το δρόμο. Κάτι στο οποίο συμβάλλει και το head-up display υψηλής ευκρίνειας. Τέλος, με τη νέα εφαρμογή CUPRA App μπορείς να είσαι συνεχώς συνδεδεμένος με το Born, ελέγχοντας απομακρυσμένα μία σειρά από λειτουργείες του αυτοκινήτου, όπως τη ρύθμιση του κλιματιστικού πριν την είσοδο στο εσωτερικό του, και πολλά ακόμη!

Φυσικά, η τεχνολογική του υπεροχή δεν αναδεικνύεται μόνο από τα συστήματα άνεσης και την καινοτόμα συνδεσιμότητα που το χαρακτηρίζει. Η CUPRA εστιάζει την προσοχή της στην ασφάλεια των επιβατών, η οποία δεν εξασφαλίζεται μόνο από το πλαίσιο και το άκαμπτο αμάξωμα. Η σουίτα των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού είναι υπερπλήρης και καθιστά το Born ως το ασφαλέστερο μοντέλο της κατηγορίας του. Μάλιστα, στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, το Born απέσπασε την κορυφαία βαθμολογία με 5 αστέρια

Ηλεκτροσόκ!

Το δυναμικό αμάξωμα του Born κρύβει ένα ηλεκτρικό σύστημα, το οποίο καταφέρνει να αναδείξει τα σπορ χαρακτηριστικά του θελκτικού μοντέλου. Σήμερα, στη χώρα μας μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις, με κοινό παρονομαστή σε όλες τις περιπτώσεις την τοποθέτηση του ισχυρού ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Οι δύο πρώτες εκδοχές συνδυάζονται με την μπαταρία των 58 kWh, αποδίδοντας 204 και 231 ίππους, αντίστοιχα. Οι επιδόσεις τους είναι εκρηκτικές, αφού για το σπριντ του 0-100 km/h χρειάζονται μόλις 7,3 και 6,6 sec! Παράλληλα, οι υψηλές επιδόσεις συνδυάζονται με κορυφαία αποδοτικότητα, αφού με μέση κατανάλωση 15,5 kWh/100 km προσφέρουν αυτονομία 424 και 420 km, αντίστοιχα. Αν αυτό που αναζητάς είναι ακόμα μεγαλύτερη χιλιομετρική ελευθερία, το Born στην έκδοση e-boost των 231 ίππων μπορεί να συνδυαστεί και με τη μπαταρία των 77 kWh, με την αυτονομία να εκτοξεύεται στα 549 km! Οι εκδόσεις με τη μικρή μπαταρία υποστηρίζουν ταχύτητα έως και 120 kW, με αποτέλεσμα σε ταχυφορτιστή DC να μπορούν να ανανεώσουν το 80% της ενέργειας τους μέσα σε μόλις 30 λεπτά. H έκδοση με τη μπαταρία των 77 kWh προσφέρει δυνατότητα χρήσης ταχυφορτιστή DC έως και τα 135 kW που ανεβάζει το ποσοστό φόρτισης έως το 80% της πλήρους χωρητικότητας σε λιγότερο από 30 λεπτά! 

Εγγυημένη οδηγική απόλαυση

Εκτός από ισχυρά αποδοτικά ηλεκτρικά σύνολα, το Born έχει εξελιχθεί και σχεδιαστεί στη λεπτομέρεια για να γεννά έντονα συναισθήματα τη στιγμή που θα βρεθείς πίσω από το τιμόνι του. Με αυτό τον τρόπο, η CUPRA αποδεικνύει σήμερα πως τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μπορούν να προσφέρουν οδηγική ευχαρίστηση. Η χρήση πολλαπλών συνδέσμων πίσω του χαρίζει εξαιρετικό επίπεδο άνεσης, αλλά και δυναμική οδική συμπεριφορά. Η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC έχει φέρει κατά 15 mm και 10 mm (εμπρός – πίσω) το αμάξωμα πιο κοντά στο έδαφος, με το Born να διαθέτει εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους. Την ίδια ώρα, η τοποθέτηση της μπαταρίας ανάμεσα στους δύο άξονες του επιτρέπει να απολαμβάνει ιδανική κατανομή που αγγίζει το 50:50! Είναι χαρακτηριστικό, πως ακόμα και το σύστημα ευστάθειας διαθέτει πρόγραμμα Sport, προσφέροντας μεγαλύτερη ελευθερία στον οδηγό να απολαύσει την συναρπαστική εμπειρία πίσω από το τιμόνι του. 

Τα ηλεκτρικά έχουν ψυχή!

H CUPRA ανοίγει νέους ορίζοντες και ουσιαστικά φέρνει στο προσκήνιο αρετές που συνήθως δεν συναντάμε σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Το Born είναι μία τολμηρή δήλωση της ισπανικής μάρκας που αποδεικνύει πως η σπορ συμπεριφορά και τα δυναμικά χαρακτηριστικά δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των εκδοχών με θερμικό κινητήρα. Το Born καταρρίπτει το μύθο, προσφέροντας παράλληλα επαναστατική καινοτομία σε επίπεδο συνδεσιμότητας και ασφάλειας, και αναδεικνύοντας την βιώσιμη οδηγική υπεροχή του. Μάθε περισσότερα για το νέο CUPRA Born και βρες τον πλησιέστερο σε σένα αντιπρόσωπο CUPRA για να το δεις από κοντά. Ενώ, αν θέλεις να ζήσεις τη συναρπαστική εμπειρία πίσω από το τιμόνι του, μπορείς να κλείσεις ένα test drive και να διαπιστώσεις τους λόγους που υπερέχει!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...