Η Supercar Blondie, η ακριβότερη online πώληση και τα 6 εκατ. για την σπάνια Ιταλίδα

Κατασκευάστηκαν μόλις 9 μονάδες, από το συγκεκριμένο supercar, όλες προς τιμήν των 50ων γενεθλίων της ιταλικής φίρμας.

  • -
  • -

Η 50η επέτειος της Lamborghini, το μακρινό πλέον 2013, έπρεπε να εορταστεί με τον τρόπο που αρμόζει σε μία από τις σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες της ιστορίας. Και οι Ιταλοί, φρόντισαν με τη δημιουργία της Veneno να προσθέσουν το κερασάκι στην τούρτα των γενεθλίων τους!

Μόλις σε 9 μονάδες

Η Lamborghini, κατασκεύασε μόλις 9 μονάδες της Veneno, σε Roadster και Coupe εκδόσεις,  με την τιμή εκκίνησης για τους λίγους και εκλεκτούς πελάτες που είχαν το δικαίωμα να την αποκτήσουν τότε, τα 3 εκατ. δολάρια (χωρίς τους φόρους).

Ένας από αυτούς τους 9 τυχερούς και με χοντρό πορτοφόλι που απέκτησαν την Roadster έκδοση το 2015, ήταν μέλος της Βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, πέντε χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2020, την «πάρκαρε» προς πώληση σε μια από τις πιο exotic αντιπροσωπείες αυτοκινήτων του Ντουμπάι.  

Η τιμή πώλησης που είχε «κρεμαστεί» στο αυτοκίνητο ανέγραφε 9,5 εκατ. δολάρια. Για δυο χρόνια, η εντυπωσιακή Veneno Roadster, παρέμενε απούλητη στη σάλα της έκθεσης. Έως ότου ανέλαβε δράση η Supercar Blondie.

H γνωστή περσόνα, με τους εκατομμύρια ακόλουθους σε YouTube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει εδώ και μια 7ετία περίπου ιδρύσει την SBX Cars. Η συγκεκριμένη εμπορία λειτουργεί αποκλειστικά διαδικτυακά και ασχολείται με αγοραπωλησίες εξωτικών αυτοκινήτων.

Έριξε την τιμή της Veneno Roadster στα 6,5 εκατ. δολάρια, δυο φορές πάνω δηλαδή από όσο κόστιζε καινούργια το 2014, και το αυτοκίνητο έκανε «φτερά» σε χρόνο dt. Η SBX Cars, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «η Lamborghini Veneno Roadster, έγινε το ακριβότερο αυτοκίνητο που πωλήθηκε ποτέ διαδικτυακά, στην τιμή των 6,5 εκατ. δολαρίων».

Η SBX Cars, κατάφερε να σπάσει το δικό της ρεκόρ που κρατούσε από το 2020, όταν και πάλι είχε πουλήσει μέσω online δημοπρασίας μια Ferrari LaFerrari Aperta του 2017 στην τιμή, των 5,36 εκατ. δολαρίων.

Δείτε ακόμα: Για ποιο λόγο η Lamborghini ψάχνει αρχάριους οδηγούς;

Για την ιστορία, η Veneno Roadster που πουλήθηκε, ήταν το δεύτερο αυτοκίνητο που κύλησε από τη γραμμή παραγωγής της Lamborghini, είχε στο οδόμετρο της μόλις 1.768 χιλιόμετρα και φυσικά, έκρυβε κάτω από το εντυπωσιακό περιτύλιγμα της έναν  ατμοσφαιρικό κινητήρας V12 6,5 λίτρων με 750 ίππους, που του αρκούσαν μόλις 2,9’’ για τα πρώτα 0-100 km/h από στάση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...