Ο Musk πήρε αμοιβή μαμούθ 48 δισ δολαρίων – Τίναξε τη μπάνκα στον αέρα

«Σας αγαπώ παιδιά» είπε απευθυνόμενος στους επενδυτές της Tesla που ενέκριναν το πακέτο μαμούθ ο Elon Musk. Και πως να μην τους αγαπά, θα προσθέσουμε εμείς…

  • -
  • -

Οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν το ασύλληπτο ποσό των 48 δισ δολαρίων προς τον Elon Musk ως αμοιβή. Βέβαια, το διοικητικό συμβούλιο της αμερικανικής φίρμας μπορεί τώρα να χρησιμοποιήσει την απόφαση των μετόχων προκειμένου να ασκήσει έφεση κατά της αυτής και να ακυρώσει τη συμφωνία αμοιβής! Μεταξύ μας, κομματάκι δύσκολο να συμβεί.

Για να παραμείνει προσηλωμένος στην Tesla

Η δικαστής Kathaleen McCormick από το Ντέλαγουερ είχε απορρίψει πριν από μερικούς μήνες το πακέτο αποζημίωσης των 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διεκδικούσε ο Musk, υποστηρίζοντας ότι αυτό το ποσό θα έβλαπτε τους μετόχους της εταιρείας.  

Παρά βέβαια τις ανησυχίες των δικαστικών αρχών, οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν εκ νέου την αμοιβή, όπου σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές των μετοχών της Tesla, ο Elon Musk, θα λάβει περίπου 48 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μέτοχοι αιτιολόγησαν την απόφαση τους αυτή τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η αμοιβή μαμούθ που θα λάβει o Musk είναι απαραίτητη προκειμένου ο ιδρυτής της Tesla να συνεχίσει να ασχολείται ενεργά με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία!

Ο Musk είχε τρόπο τινά απειλήσει τους μετόχους της Tesla πριν από ένα χρόνο περίπου ότι θα πάψει να ασχολείται επί καθημερινής βάσεως με την εταιρεία γιατί του «έτρωγε» δυσανάλογα πολύ χρόνο σε σχέση με τα χρήματα που λάμβανε από τις υπόλοιπες δραστηριότητες του!

Το πακέτο πληρωμής θα καταβληθεί σε 12 δόσεις δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που συνδέονται με 12 στόχους για την ανάπτυξη της Tesla, καθένας από τους οποίους έχει επιτευχθεί.

Ούτε ο Elon Musk ούτε η Tesla έχουν δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πόσες ψήφους έδωσαν οι μέτοχοι ούτε ποιο ποσοστό από αυτούς ενέκρινε το σχέδιο αμοιβής. Όταν εγκρίθηκε αρχικά το 2018, το 73% των μετόχων της Tesla υποστήριξε την αποζημίωση του Musk.

Δείτε ακόμα: Για ποιο λόγο ο Trump θέλει στο πλευρό του τον Musk

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Musk, εμφανίστηκε πάνω στη σκηνή στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της Tesla στο Ώστιν του Τέξας, λέγοντας στο πλήθος: «Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας σας αυτό: Σας αγαπώ παιδιά». Πέρα για πέρα λογική η αντίδραση του…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...