Ποιο νέο Renault κατασκευάζεται σε μόλις 9 ώρες - Σε ποιο εργοστάσιο

Η Renault υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να ακολουθήσει σε ταχύτητα στην παραγωγική διαδικασία των ηλεκτρικών οχημάτων της ακόμα και τους Κινέζους κατασκευαστές.

  • -
  • -

Η Renault ανακοίνωσε επίσημα ότι θα χρειαστεί εννέα ώρες συνολικά για να κατασκευάσει το ολοκαίνουργιο «5άρι». Το ρετρό ηλεκτρικό μοντέλο θα ξεκινήσει να παράγεται αργότερα μέσα στο καλοκαίρι στο εργοστάσιο της φίρμας στο Douai της Γαλλίας.

Ίδιος χρόνος με τους Κινέζους

Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας Franck Naro δήλωσε τα εξής: «Ξέρουμε ακριβώς που βρισκόμαστε από πλευράς χρόνων και γνωρίζουμε με ακρίβεια που βρίσκονται και οι καλύτεροι ανταγωνιστές μας».

Η Renault έχει θέσει ως στόχο να μειώσει το κόστος παραγωγής των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων κατά 50% έως το 2027, ενώ ταυτόχρονα, στοχεύει να μειώσει και τους χρόνους ανάπτυξης των οχημάτων της σε δύο χρόνια από τρία που ισχύει μέχρι και σήμερα.

Η μείωση του χρόνου παραγωγής, είναι η καυτή πατάτα, στα χέρια των κατασκευαστών το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς άπαντες, προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να μειώσουν το κόστος των τιμών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα ισοδύναμα επίπεδα με αυτών που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

 «Το HPU [ώρες ανά μονάδα παραγωγής] είναι πλέον πολύ κρίσιμος παράγοντας για όλους στη βιομηχανία του αυτοκινήτου. Οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι πρότινος δεν είχαμε ασχοληθεί τόσο ζεστά όσο θα έπρεπε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Franck Naro.

Ως μέτρο σύγκρισης η Tesla και οι Κινέζοι

Η Renault κοίταξε ποιοι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων έχουν μειώσει σημαντικά τους χρόνους παραγωγής τους και με ποιον τρόπο, ενώ δεν παρέλειψε από το στόχαστρό της να συμπεριλάβει και την Tesla.

Η Renault δημιούργησε ένα ψηφιακό εργαλείο που της επιτρέπει να εντοπίζει πιθανά προβλήματα στην παραγωγή ακόμα και κατά την εξέλιξη του αυτοκινήτου. Ένα ακόμη πλεονέκτημα όμως των Γάλλων είναι το σύστημα παραγωγής «βιομηχανικής μετατροπής» στο οποίο όλες οι διαδικασίες συνδέονται ψηφιακά δημιουργώντας μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που φανερώνει κάθε πτυχή της διαδικασίας παραγωγής αλλά και του εφοδιασμού.

Δείτε ακόμα: Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο Renault 5

Πέρυσι, η Renault ανακοίνωσε ότι το «metaverse» που εξέλιξε εξοικονόμησε 270 εκατομμύρια ευρώ! Επιπλέον, το «metaverse» είναι επίσης ένα «εργαλείο» που θα βοηθήσει τον όμιλο Renault να μειώσει και τη χρήση ενέργειας στα εργοστάσιά του κατά 40% από το 2025.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...