Ντέρμπι στα πολυτελή SUV - Τα 2 αυτοκίνητα των 100.000 ευρώ που ξεπουλάνε στην Ελλάδα

Με σχεδόν ίδιες ταξινομήσεις από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, αυτά τα δύο premium SUV κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση.

  • -
  • -

Τα SUV αποτελούν τον αδιαμφησβήτητο πόλο έλξης της αγοράς, ασχέτως μεγέθους. Είτε μιλάμε για compact μοντέλα που προσαρμόζονται το ίδιο εύκολα σε πόλη και ταξίδι, είτε για υπερπολυτελή, πληθωρικά SUV premium εταιριών, όλα έχουν το κοινό τους. Ακόμη και αυτοκίνητα με τιμές άνω των 100.000 ευρώ.

Κι αυτό είναι ξεκάθαρο, αν ρίξουμε μια ματιά στα πιο πρόσφατα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), στα οποία βλέπουμε την κατηγορία των πολυτελών μεγάλων SUV να πολιορκείται από δύο μοντέλα που κατέχουν πάνω από τις μισές πωλήσεις του segment.

1

Αναφερόμαστε στα E-SUV και συγκεκριμένα στα Range Rover Sport και Porsche Cayenne, τα οποίο κατέχουν το 26,15% και το 25,38%, αντίστοιχα, των συνολικών πωλήσεων. Με σημαντική διαφορά από το τρίτο αυτοκίνητο, τα δύο μεγάλα SUV έχουν πουλήσει από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα 68 (Range Rover Sport) και 66 (Porsche Cayenne) κομμάτια, με τη διαφορά τους στο μερίδιο αγοράς της κατηγορίας να είναι κάτω από 1%.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Range Rover Sport P400

1

Θυμίζουμε ότι το Range Rover Sport προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και diesel με ήπιο υβριδικό σύστημα ή και ως plug-in hybrid, ενώ οι αποδόσεις φτάνουν έως και τους 635 ίππους. Από την άλλη, η SUV ναυαρχίδα της Porsche, ανανεώθηκε πρόσφατα και προσφέρεται σε πληθώρα εκδόσεων βενζίνης και plug-in hybrid, με κανονικό ή coupe αμάξωμα και την κορυφαία να αγγίζει τους 739 ίππους.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Porsche Cayenne E-Hybrid 470 PS

Όσον αφορά τις τιμές τώρα, το βρετανικό μοντέλο ξεκινά από 119.196 €, ενώ η Cayenne από 126.380 € για την έκδοση E-Hybrid, με την Cayenne E-Hybrid Coupe να κοστίζει 129.590 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...