Stop στην οδήγηση των Jesko ζητά η Koenigsegg μετά τη φωτιά στην Ελλάδα

Το απίστευτο hypercar που έγινε στάχτη στην Αττική Οδό είναι η αιτία που η σουηδική μάρκα ζητά από τους ιδιοκτήτες να τα… κλειδώσουν στα γκαράζ τους.

  • -
  • -

Οι φωτογραφίες του Koenigsegg Jesko Attack που πήρε φωτιά στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα, κυριολεκτικά έκαναν τον γύρο του κόσμου. Η παγκόσμια κοινότητα των petrolheads αντίκρισε ένα από τα πιο ποθητά, γρήγορα και απόλυτα hypercars του πλανήτη να έχει γίνει πραγματικά στάχτη, αφού δεν έμεινε τίποτα από το αυτοκίνητο. Το περιστατικό που σημειώθηκε στις 15 Ιουνίου ωστόσο, δεν έχει εξηγηθεί ακόμη. Δεν γνωρίζουμε τι προκάλεσε τη φωτιά, οπότε η Koenigsegg ζητά από όλους τους ιδιοκτήτες Jesko σε όλο τον κόσμο να μην τα οδηγούν για ένα χρονικό διάστημα.

Better safe than… sorry!

Ουσιαστικά η μάρκα θέλει να ερευνήσει το συμβάν και να βγάλει πόρισμα σχετικά με τον λόγο που «λαμπάδιασε» το Jesko. Λίγες ώρες μετά από τη φωτιά μια ομάδα ανθρώπων της Koenigsegg ήρθαν στην Ελλάδα για να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσαν από τα αποκαΐδια. Σίγουρα η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη. Το hypercar είχε ελάχιστα χιλιόμετρα στο κοντέρ και έκανε τις πρώτες του βόλτες στο πλαίσιο του event “6to6 Europe Tour 2024”, σε ένα περιβάλλον με υψηλές θερμοκρασίες και έναν οδηγό που δεν… λυπόταν τον κόφτη! Ωστόσο, ακόμη κι έτσι, δεν δικαιολογείται τέτοιο περιστατικό φωτιάς σε ένα τόσο εξελιγμένο αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Το «χρώμα» αυτού του Koenigsegg Jesko κοστίζει 443.000 δολάρια

Η μάρκα για να καλύψει τη θέση της ζήτησε από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες να σταματήσουν προσωρινά να οδηγούν τα αυτοκίνητα, μέχρι να εντοπιστεί το όποιο πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς δεν μιλάμε για πολύ μεγάλο όγκο οχημάτων καθώς μόλις 28 αντίτυπα του hypercar έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής. Το σύνολο της παραγωγής είναι 125 αυτοκίνητα τα οποία παραδίδονται σταδιακά στους αγοραστές τους. Στο εργοστάσιο της Koenigsegg βρίσκονται και μερικά ακόμη Jesko που ήταν έτοιμα για παράδοση, σε φάση των τελευταίων επιθεωρήσεων, τα οποία δεν θα παραδοθούν ακόμη μέχρι να υπάρξει ένα πόρισμα για τη φωτιά στην Αττική Οδό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...