Κάμερες με τεχνολογία AI εντοπίζουν οδηγούς με κινητό - Πού θα τοποθετηθούν

Το λογισμικό των καμερών τους επιτρέπει να εντοπίζουν τους οδηγούς που δεν φοράνε ζώνη ασφαλείας ή μιλούν στο κινητό τηλέφωνο, καταγράφοντας τις παραβάσεις.

  • -
  • -

Η τεχνολογία έχει εισβάλλει βαθιά στην καθημερινότητά μας. Πλέον μας δίνονται δυνατότητες που μέχρι πριν λίγα χρόνια, ούτε καν μπορούσαμε να σκεφτούμε. Ωστόσο, η εξέλιξη κινείται προς κάθε κατεύθυνση. Οπότε δεν πρέπει να μας φαίνεται περίεργο που οι αρχές προσαρμόζονται, αποκτώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας! Αυτή τη φορά, ο λόγος γίνεται για τις απίστευτα εξελιγμένες κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να zoomάρουν στο κάθε όχημα και να εντοπίσουν αν ο οδηγός μιλάει στο κινητό τηλέφωνο, στέλνει μηνύματα ή δεν φοράει τη ζώνη ασφαλείας, βεβαιώνοντας τη σχετική παράβαση.

Πού θα τοποθετηθούν οι κάμερες;

Η φωτογραφία που θα συνοδεύει την κλήση θα πιστοποιεί ότι το μηχάνημα έκρινε σωστά, αν και οι δημιουργοί του, η εταιρεία Acusensus από την Αυστραλία, τονίζουν το πόσο εξελιγμένο είναι το λογισμικό, το οποίο κάνει χρήση AI (Artificial Intelligence, ή αλλιώς Τεχνητή Νοημοσύνη) που ανεβάζει πολύ ψηλά την αποτελεσματικότητά της. Οι κάμερες αυτές θα τοποθετηθούν αρχικά στους αυτοκινητόδρομους της Αγγλίας. Θα βρίσκονται ενσωματωμένες σε τρέιλερ ή την οροφή φορτηγών van και θα αλλάζουν τοποθεσία, τουλάχιστον στην αρχή, όσο το πρόγραμμα λειτουργεί πιλοτικά.

Δείτε ακόμη: Ο δρόμος της Ελλάδας με 102 κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης - Ποιος είναι

Στόχος της Τροχαίας στη Βρετανία είναι οι κάμερες να λειτουργούν αυτόνομα και να αποδεσμεύσουν ανθρώπους που στήνονται σε «μπλόκα» προκειμένου να βεβαιώνονται οι συγκεκριμένες παραβάσεις. Για αρχή όμως, οι φωτογραφίες που θα βγαίνουν από το μηχάνημα θα περνάνε από ανθρώπινο έλεγχο προκειμένου να είναι σίγουροι ότι δεν θα γίνει κάποιο λάθος. Φυσικά αν το σύστημα «καταλάβει» κάτι λάθος, η φωτογραφία θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ακολουθήσει την ένσταση που θα κάνει ο οδηγός, άρα οι πιθανότητες να βρεθεί κάποιος εκτεθειμένος χωρίς να έχει κάνει την παράβαση είναι πρακτικά μηδενικές.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...