Η BMW που θέλουν όλοι – Κοστίζει στην Ελλάδα 104.597 ευρώ

Μόλις ανανεώθηκε και έρχεται ως MY25 με περισσότερη ισχύ και διακριτικές αλλαγές.

  • -
  • -

Η BMW έχει χτίσει μία τεράστια κληρονομιά σπορ κατασκευών με μοντέλα που τα χαρακτηρίζει ο οδηγοκεντρικός τους χαρακτήρας και οι κορυφαίες επιδόσεις. Η δεύτερη γενιά της M2 αποτελεί ίσως την τελευταία προσθήκη που θα δούμε με αναλογική υπόσταση και χωρίς καμία ηλεκτρική βοήθεια, οπότε σίγουρα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που το θέλουν… πολλοί. Οι Βαυαροί το γνωρίζουν και γι’ αυτό φροντίζουν να το κρατούν φρέσκο το σπορ coupe τους, με κάθε τρόπο. Ένας από αυτούς είναι οι μικρές αναβαθμίσεις με την αλλαγή του Model Year, όπως ακριβώς κι αυτές που έγιναν τώρα.

1

Η νέα BMW M2 έρχεται με περισσότερη ισχύ, μικρές αλλαγές στο design και περισσότερη τεχνολογία. Κυριότερη διαφοροποίηση αποτελεί φυσικά η αύξηση της ισχύος κατά 20 ίππους, με το νέο μοντέλο να φτάνει πλέον τους 480 PS και τα 600 Nm (με το 8άρι αυτόματο Steptronic) από τον twin-turbo 6κύλινδρο εν σειρά των 3 λίτρων. Αυτή η αύξηση βελτιώνει με τη σειρά της το 0-100 km/h το οποίο ολοκληρώνεται πλέον σε 4 sec με το αυτόματο κιβώτιο και σε 4,2 sec με το χειροκίνητο 6άρι. Το ίδιο ισχύει και για το 0-200 km/h, το οποίο πέφτει πλέον στα 12,9 sec (Steptronic) και 13,7 sec (χειροκίνητο). Η τελική συνεχίζει να περιορίζεται ηλεκτρονική στα 250 km/h ή τα 285 km/h αν προστεθεί το M Driver’s Package.

2

Σχεδιαστικά οι διαφοροποιήσεις είναι πολύ πιο διακριτικές. Το μόνο που συναντάμε στο εξωτερικό είναι οι μαύρες απολήξεις της εξάτμισης, οι οποίες έρχονται σε αυτή την απόχρωση ως στάνταρ πλέον και στη συνέχεια τη διευρυμένη γκάμα χρωμάτων. Σε αυτή βρίσκουμε τώρα και τις αποχρώσεις Sao Paulo Yellow solid, Fire Red metallic, Portimao Blue metallic και Skyscraper Grey metallic. Στην Individual λίστα τώρα βρίσκουμε και τις επιλογές Java Green, Voodoo Blue, Grigio Telesto και Twilight Purple. Τέλος, την εξωτερική εμφάνιση συμπληρώνει η νέα επιλογή τροχών σε ασημί απόχρωση με διαστάσεις 19 ίντσες εμπρός και 20 πίσω.

3

Δείτε ακόμη: Νέα BMW Σειρά 1: Φθηνότερη 9.000 ευρώ στην Ελλάδα από τη Γερμανία - Δείτε τις τιμές

Περνώντας στην καμπίνα έχουμε το νέο flat-bottom τιμόνι που είδαμε και στις νέα M3 και M4. Επίσης τα M Sport καθίσματα προσφέρουν τη δυνατότητα προσθήκης μίας νέας κόκκινης-μαύρης επένδυσης, ενώ τα εντυπωσιακά carbon bucket καθίσματα μπορούν να επιλεγούν και ως μεμονωμένη προσθήκη. Στις οθόνες βρίσκουμε φυσικά την νεότερη γενιά του συστήματος της BMW, Operating System 8.5, ενώ πλέον ψηφιακά είναι και τα χειριστήρια για τον τρι-ζωνικό κλιματισμό που βρίσκεται στο στάνταρ εξοπλισμό.

4

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα οι νέες BMW M3 Sedan και M3 Touring - Τιμές

Η τιμή για όλα τα παραπάνω; 104.597 ευρώ σύμφωνα με τον διαμορφωτή του ελληνικού site. Αυτή η τιμή αφορά την αυτόματη έκδοση με το Steptronic των 8 σχέσεων. Εάν θέλετε την πιο παραδοσιακή εκδοχή με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων θα πρέπει να δώσετε κάτι παραπάνω καθώς ξεκινά από 105.292 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...