Καινούριο ταξί, χωρίς προκαταβολή και με δωρεάν καύσιμα - Πώς γίνεται;

Τα ταξί στην Ελλάδα είναι παλιά σε γενικές γραμμές και ρυπαίνουν, καθώς ο νόμος επιτρέπει να κυκλοφορούν μέχρι και για 21 χρόνια, όμως μία νέα κίνηση κάνει εύκολη την αλλαγή σε καινούριο.

  • -
  • -

Η Ελλάδα έχει τον γηραιότερο στόλο αυτοκινήτων στην Ευρώπη με τον μέσο όρο να είναι στα 17 έτη, ενώ και στα ταξί τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα, καθώς ο νόμος επιτρέπει να κυκλοφορούν ακόμα και αυτοκίνητα με ηλικία 21 ετών.

Η απόκτηση ενός νέου ταξί απαιτεί μεγάλο κεφάλαιο, όμως τώρα παρουσιάστηκε μία πρόταση η οποία επιτρέπει στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές να αποκτήσουν ένα ολοκαίνουριο και οικονομικό ταξί, χωρίς να δώσουν ούτε 1 ευρώ ως αρχικό κεφάλαιο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/47dc72374b63875efa89b835f6ce5dc7.jpg

Απόκτηση νέου ταξί με leasing, χωρίς προκαταβολή

Συνοπτικά, αποσύρεις το παλιό ταξί, παίρνεις ένα καινούριο ηλεκτρικό χωρίς να δώσεις ούτε ευρώ, κάθε μήνα πληρώνεις το μίσθωμα και δεν έχεις κανένα άλλο έξοδο. Ούτε καν για καύσιμα ή ρεύμα αφού είναι κι αυτά στο μίσθωμα. Στο τέλος το ταξί είναι δικό σου. Επιπλέον, έχεις προτεραιότητα έναντι των θερμικών κάθε φορά που ένας χρήστης ψάχνει ταξί μέσω της FREENOW. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Δείτε ακόμα: Στην Ελλάδα το πρώτο ηλεκτρικό Hyundai Kona Ταξί - Κάτω από 14.000 ευρώ η τιμή του

Η πρόταση είναι μία ολοκληρωμένη συνεργασία ανάμεσα στη FREENOW, την Εθνική Leasing και την εταιρεία επενδύσεων SirecEnergy. Το πακέτο που δημιούργησαν επιτρέπει σε κάθε ιδιοκτήτη ταξί να αποκτήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να καλύψει τις επαγγελματικές του ανάγκες, χωρίς να δαπανήσει μέρος από τα δικά του κεφάλαια ως προκαταβολή.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/71ee0113fbee46cdb616108b0677fe4e.JPG

Η διαδικασία γίνεται ως εξής. Ο ιδιοκτήτης ταξί αποσύρει το αυτοκίνητο που ήδη έχει και επιλέγει ποιο ηλεκτρικό θέλει να αποκτήσει. Η απόκτηση γίνεται μέσω leasing από την Εθνική leasing η οποία παίρνει τα χρήματα της επιδότησης και της απόσυρσης ως προκαταβολή, ενώ ο οδηγός πρέπει να ενταχθεί και στη FREENOW.

Δωρεάν ρεύμα για το ηλεκτρικό ταξί, δηλαδή δωρεάν καύσιμο

Από εκεί και πέρα το μόνο που πληρώνει είναι το μίσθωμα, το οποίο είναι ανάμεσα στα 980 – 1200 ευρώ πλέον ΦΠΑ ανάλογα με το αυτοκίνητο που θα επιλέξει και τη διάρκεια αποπληρωμής. Όσοι ιδιοκτήτες ταξί αποκτήσουν νέο αυτοκίνητο με τον παραπάνω τρόπο μπαίνουν αυτόματα και στο ZAP Taxi Club, το οποίο τους προσφέρει κάθε μέρα δωρεάν φόρτιση.

zap-taxi

Το leasing ηλεκτρικού ταξί στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έχει δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι όσοι κάνουν συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια και στην δεύτερη όσοι κάνουν συμβόλαιο για πέντε χρόνια.

Εκείνοι που θα κάνουν συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια έχουν περιθώριο για 100.000 km/έτος και δικαιούνται 60 kWh δωρεάν κάθε μέρα. Αυτό το ρεύμα φτάνει για 300-400 km, ανάλογα το αυτοκίνητο και το στιλ οδήγησης.

Όσοι κάνουν συμβόλαιο για πέντε χρόνια έχουν περιθώριο για 75.000 km/έτος και δικαιούνται 45 kWh δωρεάν ρεύμα κάθε μέρα. Αυτό το ρεύμα φτάνει για 220-280 km, ανάλογα το αυτοκίνητο και το στιλ οδήγησης.

*Έχουμε υπολογίσει την κατανάλωση ενός ηλεκτρικού στις 16-20 kWh/100 km, όμως μπορεί να πέσει και πολύ πιο χαμηλά.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c92c43a38f4d6065819418cfe16679e8.jpg

Εάν για κάποιον λόγο δεν καταναλωθεί η προβλεπόμενη μηνιαία ενέργεια, αυτή μεταφέρεται στον επόμενο μήνα, έως το αργότερο και την 31/12 του αντίστοιχου έτους.

Αν κάποια μέρα δεν φτάσει το δωρεάν ρεύμα και ο οδηγός επιλέξει να χρησιμοποιήσει το δίκτυο της ZAP για τις επιπλέον kWh, η χρέωση είναι 0,49 €/kWh. Φυσικά δεν υπάρχει υποχρέωση φόρτισης μόνο εκεί. Ο οδηγός μπορεί να φορτίσει σε όποιο δίκτυο θέλει, απλά μέσω της ZAP θα έχει τις δωρεάν kWh που αναφέραμε πιο πάνω.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e713882ec5f3739b02df0f5423f03afc.jpg

Τι καλύπτει το νέο πρόγραμμα για ηλεκτρικό ταξί με leasing;

Εκτός από τα παραπάνω εννοείται ότι από την στιγμή που μιλάμε για leasing, στο μίσθωμα περιλαμβάνονται η ασφάλιση, η οδική βοήθεια και όλη η συντήρηση του αυτοκινήτου με βάση το πρόγραμμα του κατασκευαστή.

Όταν τελειώσει η χρονική διάρκεια του leasing, ο ιδιοκτήτης του ταξί μπορεί να το αγοράσει με το κόστος μεταβίβασης του οχήματος στη λήξη να είναι μηδενικό. Όσο για την μάρκα του αυτοκινήτου, ο ενδιαφερόμενος επαγγελματίας μπορεί να επιλέξει από μια μεγάλη ποικιλία αυτοκινήτων, με τους αντιπρόσωπους των οποίων η Εθνική Leasing έχει έρθει σε συμφωνία. Οι συνεργαζόμενοι κατασκευαστές είναι οι Skoda, Mercedes, VW, KIA, Hyundai, MG, BYD.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e6ddcdac8871e5b06d247720157e08a5.jpg

Πού θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά ταξί;

Το δίκτυο της ZAP αρχικά θα περιλαμβάνει 10 σταθμούς ταχείας φόρτισης σε όλη την Αττική με 6 έως 10 σημεία ταχυφόρτισης. Ενδεικτικά θα είναι σε περιοχές του Αεροδρομίου, του ΟΑΚΑ, του λιμένος Πειραιά, του Κέντρου της Αθήνας, του σταθμού των ΚΤΕΛ Κηφισού, των Βορείων, Δυτικών και Νοτίων προαστίων. Η ισχύς των φορτιστών θα είναι τέτοια ώστε ο χρόνος που θα απαιτείται για λήψη των δωρεάν 45 kWh ημερησίως να μην ξεπερνά τα 20 λεπτά. Όσοι είναι μέλη του ZAP Taxi Club αυτόματα έχουν επιπλέον πόντους επιβράβευσης στην FREENOW, αλλά και προτεραιότητα κάθε φορά που υπάρχει μία κλήση από χρήστη της εφαρμογής.

Πέραν των παραπάνω, ρωτήσαμε αν το πρόγραμμα αφορά και όσους έχουν ήδη αγοράσει ηλεκτρικό ταξί. Η απάντηση που λάβαμε είναι η εξής: 

Τα ηλεκτρικά ταξί που κυκλοφορούν σήμερα, εφόσον το επιθυμούν μπορούν να ενταχθούν στο ZAP Taxi Club. Δεν θα προχωρήσουν σε κάποια σύμβαση με την Εθνική Leasing, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης αυτοκινήτου, αλλά θα προχωρήσουν σε απευθείας σύμβαση με την ΖΑΡ Α.Ε. Θα προκαταβάλουν μηνιαία ένα ποσό για την αγορά της ίδιας ενέργειας που θα έχουν και τα υπόλοιπα μέλη του Club. Με αυτό το ποσό θα έχουν αποκλειστική χρήση του δικτύου φόρτισης και θα γίνουν μέλη της FREE NOW για να έχουν προτεραιότητα στους πελάτες της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...