Υβριδικό με κατανάλωση 4,4 lt/100 km!

Το νέο Suzuki Swift έρχεται για να κάνει τις διαδρομές σου πιο οικονομικές και ευχάριστες από ποτέ!

  • -
  • -

Διανύουμε μία περίοδο που η κλιματική αλλαγή απασχολεί σε μεγάλο βαθμό την αυτοκίνηση. Η ανάγκη για πράσινες τεχνολογίες είναι ολοένα και μεγαλύτερη, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Η Suzuki έχει αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία της, ενώ το όραμα της εκτείνεται μέχρι και το 2050, χρονιά που στοχεύει στη μείωση έως και 90% των εκπομπών CO2 των μοντέλων της. Το νέο Swift αποτελεί σημαντικό μέρος του συγκεκριμένου στρατηγικού πλάνου, προσφέροντας κορυφαία αποδοτικότητα, αλλά σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του οδηγού σήμερα. 

Νέος αποδοτικός κινητήρας!

Στη νεότερη και 4η γενιά του Swift, το ιαπωνικό supermini παίρνει ζωή από ένα ολοκαίνουργιο κινητήρα 1,2 λίτρων. Ο 3κύλινδρος κινητήρας με ψεκασμό πολλαπλών σημείων κάνει χρήση μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων και η απόδοση του είναι 82 ίπποι και 112 Nm ροπή. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως απαιτεί μόλις 4,4 lt/100 km, με τις εκπομπές ρύπων να είναι 98-99 gr/km! Κάτι που σημαίνει πως εκτός από οικονομικό, προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο, ενώ απαλλάσσεται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας. Ο νέος κινητήρας έχει βελτιωθεί σε μία σειρά από επιμέρους τομείς, ενώ η αποδοτικότητα του έχει βελτιωθεί περαιτέρω μετά την ενίσχυση του με ένα σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 12V. 

Η κορυφαία αποδοτικότητα του νέου κινητήρα των 1,2 λίτρων αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το νέο Swift πετυχαίνει θερμική απόδοση έως και 40%! Νούμερο άκρως εντυπωσιακό για θερμικό κινητήρα. Στην οικονομία καυσίμου συμβάλλει και το διαφοροποιημένο κιβώτιο των πέντε σχέσεων, το οποίο έχει εξελιχθεί με στόχο τη βελτιστοποίηση των χαρακτηριστικών του νέου κινητήρα. Η διαθέσιμη ροπή και η πολύ καλή απόκριση στις χαμηλές στροφές, σε συνδυασμό με το βάρος των 950 kg, είναι στοιχεία που συμβάλλουν στην αποδοτικότητα του Swift. Επιπλέον, όσοι αναζητούν υψηλότερο επίπεδο άνεσης, μπορούν να επιλέξουν το αυτόματο κιβώτιο CVT, επιλογή που παραμένει το ίδιο οικονομική, αφού η μέση κατανάλωση αγγίζει μόλις τα 4,7 lt/100 km

Το μοναδικό τετρακίνητο!

Όμως, πρέπει να ξέρεις πως το Swift ξεχωρίζει για ακόμα ένα στοιχείο! Είναι το μοναδικό supermini, το οποίο διατίθεται τόσο με κίνηση στους εμπρός τροχούς, όσο και με το σύστημα τετρακίνησης AllGrip! Όσοι περισσότερο ενθουσιώδεις και περιπετειώδεις, μπορούν να αποκτήσουν την 4WD εκδοχή για να απολαύσουν διαδρομές που είναι απροσπέλαστες για τα περισσότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Το αυτόματο σύστημα τετρακίνησης ενεργοποιείται σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης των εμπρός τροχών. Αμέσως ενεργοποιείται ο συνεκτικός συμπλέκτης, ο οποίος μεταφέρει αυτόματα τη ροπή στους πίσω τροχούς προσφέροντας έτσι πιο άνετη μετακίνηση στο χώμα, στο χιόνι και σε ολισθηρές επιφάνειες. Επιπλέον, σε σχέση με τη δικίνητη έκδοση, αυξημένη είναι και η απόσταση από το έδαφος αγγίζοντας τα 140 mm, αντί των 115 mm της προσθιοκίνητης εκδοχής. 

Ελαφρύ και fun!

Βέβαια, το στοιχείο που διακρίνει το Swift και το ξεχωρίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είναι η οδική συμπεριφορά και η ευχαρίστηση που προσφέρει στον οδηγό. Και η νεότερη γενιά έχει εξελιχθεί για να διατηρήσει τα υψηλά στάνταρ που χαρακτηρίζουν το ιαπωνικό μοντέλο. Το σημαντικότερο συστατικό της επιτυχίας είναι το χαμηλό βάρος, με το Swift να παραμένει ένα από τα ελάχιστα μοντέλα της αγοράς που ζυγίζουν λιγότερο από ένα τόνο! Σε συνδυασμό με την εμπειρία των τεχνικών της Suzuki στη ρύθμιση της ανάρτησης, το αποτέλεσμα είναι το Swift να αποτελεί το πιο ευχάριστο και ασφαλές μοντέλο της κατηγορίας.

Σήμερα, το Suzuki Swift κρύβει περισσότερους άσσους στο μανίκι του από ποτέ. Οι σύγχρονες τεχνολογίες, η πρακτικότητα και η ευρυχωρία, συνδυάζονται με απαράμιλλή οικονομία καυσίμου, χωρίς συμβιβασμούς σε επίπεδο οδηγικής ευχαρίστησης. Και όλα αυτά, όταν η Suzuki σου προσφέρει πέντε χρόνια εγγύηση ή 100.000 km για τα μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη, 12 χρόνια για το αμάξωμα και επιπλέον 5 χρόνια δωρεάν οδική ασφάλεια. Μη χάνεις χρόνο, λοιπόν, και βρες έναν από τους επίσημους εμπόρους της Suzuki, για να δεις από κοντά το Swift ή κλείσε ένα test drive για να διαπιστώσεις τις δυνατότητες και αρετές της νεότερης γενιάς του ιαπωνικού supermini.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...