Η δήλωση της χρονιάς από τη BMW M – «Βρείτε μας αντίπαλο»

Η πρώτη ηλεκτρική BMW του τμήματος M Division θα έχει περισσότερους από 1.000 ίππους, με τους Βαυαρούς, να αναζητούν αντίπαλο που θα τους «κοντράρει».

  • -
  • -

Δεν είναι πλέον μυστικό, ότι η BMW και συγκεκριμένα το «σκληροπυρηνικό» τμήμα του M Division δουλεύει εδώ και καιρό, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της γκάμας. Όπως όλα μαρτυρούν, αυτό θα είναι η M3 η οποία και θα παρουσιαστεί τέλη του 2026 ή αρχές του 2027 και θα κυκλοφορήσει συγχρόνως, με τη θερμική έκδοση του μοντέλου!

Με 1.340 ίππους

Πριν από λίγα χρόνια, η ιδέα ενός πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου από τη BMW M θα έμοιαζε ως κακόγουστο αστείο ή ακόμα καλύτερα ως… ιεροσυλία. Πλέον όμως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο κάτι που αποκάλυψε και με κάθε επισημότητα σε δηλώσεις του το αφεντικό του τμήματος M, ο Frank van Meel. «Το αυτοκίνητο που ετοιμάζεται, δε θα έχει αντίπαλο. Δεν έχετε δει κάτι τέτοιο ξανά»!

Ο ισχυρός άνδρας του τμήματος M Division της BMW αναφερόταν φυσικά στην πρώτη ηλεκτρική M3 η οποία θα εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, θα «πατάει» πάνω σε μια ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V και θα είναι η πιο ισχυρή BMW M που έχει κατασκευαστεί ποτέ! 

Το νέο ηλεκτρικό σεντάν επιδόσεων της γερμανικής φίρμας θα είναι επίσης και το ταχύτερο που έχει παραχθεί ποτέ σε ότι αφορά πάντα την επιτάχυνση του, με χρόνο αισθητά χαμηλότερο από τα 3’’ για τα πρώτα 0-100 km/h από στάση.

Οι ηλεκτροκινητήρες που ετοιμάζει η BMW για τη νέα M3 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υδρόψυκτοι με την ηλεκτρική αρχιτεκτονική των 800 Volt να επιτρέπει στο όχημα εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς φόρτισης.

Ο Van Meel αποκάλυψε επίσης ότι οι μπαταρίες που θα εφοδιάζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα του M Division θα έχουν διαφορετική χημική σύσταση από των υπολοίπων μοντέλων της Neue Klasse και θα είναι και μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας.

Η χρήση των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων δεν θα επιτρέψει απλώς στην BMW να διαλύσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ της σε ότι αφορά την ισχύ του μοντέλου της αλλά κυρίως θα προσφέρει την ενεργητική ασφάλεια που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο αυτής της ιπποδύναμης.

Δείτε ακόμα: Αυτή είναι η νέα BMW X3

Μάλιστα, η BMW εξελίσσει ένα σύστημα το οποίο θα στέλνει με χαρακτηριστική ακρίβεια τη ροπή σε κάθε τροχό, βελτιώνοντας τη δυναμική του αυτοκινήτου καθώς και το χειρισμό του. Ο ισχυρός άνδρας του Μ Division δήλωσε επίσης ότι εξετάζεται πολύ ζεστά το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα ακόμη ηλεκτρικό σπορ μοντέλο, με δυο όμως ηλεκτροκινητήρες και κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, ως η πιο «γήινη» έκδοση της M3…

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...