Το ακριβότερο Hyundai στην Ελλάδα - Κοστίζει όσο ένα πολυτελές SUV της Mercedes

Τα μοντέλα της κορεατικής μάρκας φημίζονται για το value for money χαρακτήρα τους και αυτό ισχύει από το φθηνότερο μέλος της γκάμας έως και το ακριβότερο. Τι μπορεί να προσφέρει λοιπόν ένα Hyundai που κάνει όσο μία Mercedes;

  • -
  • -

Έχουμε συνηθίσει, όταν μιλάμε για εταιρίες όπως η Hyundai, να ψάχνουμε το φθηνότερο μέλος στη γκάμα της, είτε γενικότερα, είτε σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στον κατάλογο όμως θα μας κάνει να αλλάξουμε προτιμήσεις για λίγο, καθώς πρόκειται για το ακριβότερο αυτοκίνητο του Κορεάτη κατασκευαστή. Η τιμή του; 78.990 ευρώ σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο του Έλληνα αντιπρόσωπου.

Τι μπορεί να προσφέρει όμως που να κοστίζει όσο μεγάλα SUV premium κατασκευαστών; Για σύγκριση, σκεφτείτε πως μία Mercedes-Benz GLC Coupe στην 4κίνητη έκδοση 220d 4MATIC κοστίζει 78.100 €.

1

Δείτε ακόμη: Hyundai: Φθηνότερα τα Kona, Bayon, i10 και i20 – Νέοι κινητήρες

Ας μιλήσουμε με νούμερα… 650 ίπποι (238 ίπποι εμπρός, 412 ίπποι πίσω), τα 0-100 km/h έρχονται σε 3,4 δευτερόλεπτα και η τελική, αγγίζει τα 260 km/h. Διαθέτει αδιανόητο αριθμό τεχνολογιών και ηλεκτρονικών συστημάτων που του επιτρέπουν να κινείται ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο έχει βγει από το εργοστάσιο της Hyundai και αποτελεί ίσως το καλύτερο αυτοκίνητο του είδους του σήμερα. Μάλιστα κέρδισε και τον τίτλο του «Παγκόσμιου Αυτοκινήτου Επιδόσεων της Χρονιάς» στα World Car Awards.

Δείτε ακόμη: Ποιο SUV της Hyundai έχει χώρο για 5 και καίει 4,5 lt/100 km

1

Φυσικά πρόκειται για το σκληροπυρηνικό Hyundai Ioniq 5 N, το ηλεκτρικό επιδόσεων που μόλις κατέφθασε στη χώρα μας και έχει βαλθεί να τα βάλει με ότι έχει τέσσερις ρόδες και δηλώνει… γρήγορο. Αν κρίνουμε από την έως τώρα πορεία του σχετικά νεοσύστατου N division, το Ioniq 5 N φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Για το αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες θα το μάθουμε… πολύ σύντομα.

Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...