Β. Ελλάδα: Πώς κορόιδεψαν 13 πολίτες για μεταχειρισμένα ΙΧ - Πήραν 126.000 ευρώ

Οι απάτες με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων είχαν γίνει πριν χρόνια, αλλά το δικαστήριο τώρα έκρινε ένοχους τους δύο απατεώνες. Ένας από αυτούς είναι πρώην αστυνομικός.

  • -
  • -

Σε κάθειρξη 7 ετών και 4 μηνών καταδικάστηκε πρώην αστυνομικός για απάτη με αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για απάτη και χρήση πλαστού εγγράφου, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης του, ενώ αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Εκτός από τον αστυνομικό, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί πλέον, μιας και η υπόθεση αφορούσε το 2018, το δικαστήριο, με την ίδια απόφαση, επέβαλε ποινή κάθειρξης 9 ετών και 5 μηνών στον ιδιοκτήτη μάντρας, αναστέλλοντας και στην περίπτωσή του την εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο.

Πώς εξαπάτησαν τους 13 ανυποψίαστους πολίτες

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε συνολικά 13 καταγγελίες στις πόλεις της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και της Καβάλας. Κατά το ίδιο κατηγορητήριο, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα εντόπιζαν τα θύματά τους από αγγελίες που αναρτούσαν στο διαδίκτυο και αφού συμφωνούσαν με τους υποψήφιους πωλητές το τίμημα της αγοραπωλησίας και τους όρους αποπληρωμής, τους απέστειλαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή διαδικτυακής εφαρμογής πλαστές τραπεζικές αποδείξεις των ποσών που αντιστοιχούσαν στις υποτιθέμενες αγοραπωλησίες.

Δείτε ακόμηΕισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από το εξωτερικό - Όλη η διαδικασία

Όταν αποκτούσαν την κυριότητα των οχημάτων τα μεταπωλούσαν σε τρίτα πρόσωπα έναντι νέων τιμημάτων χρησιμοποιώντας όμως τα στοιχεία των εξαπατηθέντων ιδιοκτητών για να συμπίπτουν οι άδειες κυκλοφορίας με τα στοιχεία τους.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία των δικαστών, το ύψος της απάτης προσδιορίστηκε σε 126.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...