Ήρθε στην Ελλάδα το CUPRA Formentor των 272 ίππων που καίει 0,4 lt στα 100 km (τιμή)

Το νέο CUPRA Formentor είναι πλέον στην Ελλάδα, με την γκάμα του να έχει και μία έκδοση με πολύ γκάζι, αλλά ελάχιστη κατανάλωση βενζίνης.

  • -
  • -

Η ελληνική αντιπροσωπεία έκανε γνωστές τις τιμές του νέου CUPRA Formentor. Κοιτάζοντας την γκάμα βρίσκουμε μία έκδοση η οποία έχει μεγάλη ισχύ, όμως απροσδόκητα χαμηλή κατανάλωση βενζίνης.

Οι αυξημένες επιδόσεις που δίνουν οι 272 ίπποι είναι αναμενόμενες και ταιριαστές για το CUPRA Formentor, το οποίο έχει ούτως ή άλλως σπορ προσανατολισμό και αποπνέει τον ανάλογο σπορτίφ αέρα.

2-cupra-formentor

Πώς μπορεί το CUPRA Formentor να έχει 272 ίππους και κατανάλωση 0,4 lt/100 km;

Η έκδοση του CUPRA Formentor που μπορεί να προσφέρει ισχύ 272 ίππων, με ελάχιστο καύσιμο είναι η 1.5 TSI 272hp VZ DSG e-Hybrid, δηλαδή εκείνη που έχει το ισχυρότερο από τα δύο plug in hybrid υβριδικά σύνολα που τοποθετούνται στο ισπανικό SUV.

Δείτε ακόμα: CUPRA Formentor – Νέοι κινητήρες και τιμές στην Ελλάδα

Ισχύς και επιδόσεις του CUPRA Formentor 1.5 TSI 272hp VZ DSG e-Hybrid

Σε αυτή την έκδοση συνδυάζεται ένας κινητήρας βενζίνης 1,5 λίτρων και ένας ηλεκτροκινητήρας, για να προσφέρουν κάτω από το δεξί πόδι του οδηγού 272 ίππους και ροπή της τάξης των 400 Nm.

3-cupra-formentor

Αυτά τα νούμερα εκτοξεύουν το CUPRA Formentor από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 7,2 δευτερόλεπτα, ενώ η επιτάχυνση συνεχίζεται μέχρι την τελική ταχύτητα των 220 km/h.

Βέβαια, το εντυπωσιακό είναι ότι παρά τα παραπάνω, η κατανάλωση βενζίνης μένει περιορισμένη στα 0,4 lt/100 km. Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση του ηλεκτροκινητήρα, αφού όταν λειτουργεί με ρεύμα οι απαιτήσεις σε καύσιμο είναι μηδενικές.

4-cupra-formentor

Φορτισμένη μπαταρία στο CUPRA Formentor: Υψηλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση

Η μπαταρία των 19,7 kWh που έχει το CUPRA Formentor μπορεί να το κινήσει αμιγώς ηλεκτρικά για απόσταση που φτάνει τα 117 km. Βασική προϋπόθεση για να διατηρείται η κατανάλωση χαμηλά είναι η μπαταρία να φορτίζεται τακτικά. Αν η μπαταρία είναι άδεια, το CUPRA Formentor κινείται ως κλασικό υβριδικό, με την ανάλογη κατανάλωση. Η τιμή του CUPRA Formentor στην έκδοση 1.5 TSI 272hp VZ DSG e-Hybrid ξεκινάει από 47.990 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...