Το Audi RS3 διέλυσε το ρεκόρ της BMW M2 – Ο χρόνος που έκανε στο Nurburgring [video]

Η μάχη για το ρεκόρ γύρου στο Nurburgring συνεχίζεται, με το Audi RS3 να είναι πλέον το ταχύτερο στην κατηγορία των compact, ξεπερνώντας τη BMW M2.

  • -
  • -

Έναν περίπου χρόνο κράτησε το ρεκόρ της BMW M2 στη φημισμένη πίστα του Nurburgring. Η Audi μπήκε στην «Πράσινη Κόλαση» με το ανανεωμένο RS3 και κατέβασε το χρονόμετρο κατά 5 δευτερόλεπτα, κάνοντας νέο ρεκόρ γύρου στην κατηγορία των compact sport car.

rs3

Πίσω από το τιμόνι του καμουφλαρισμένου RS3 – η Audi θα το παρουσιάσει επίσημα τον Αύγουστο – ήταν ο οδηγός δοκιμών της εταιρείας, Jorg Weidlinger. Ο χρόνος που έκανε ήταν 7:33.123, με τη BMW Μ2 να γράφει πέρυσι 7:38.710.

Δείτε ακόμη: Νέο Audi S3 - Οι μεγάλες αλλαγές για το 2024 και η τιμή του

Το RS3 που μπήκε στο Ring φορούσε ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R semi-slick και εξοπλιζόταν με άκαμπτη ενεργή ανάρτηση προδιαγραφών RS, σύστημα torque vectoring και κεραμικά φρένα. Επίσης, ρυθμίσεις είχαν γίνει και στο πλαίσιο του αυτοκινήτου για καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές.

rs3

Κάτω από το καπό του sport car της Audi βρίσκεται ο αναβαθμισμένος πεντακύλινδρος 2.5 TFSI κινητήρας απόδοσης 400 PS και 500 Nm ροπής. Αναλυτικά στοιχεία για την ανανεωμένη εκδοχή του κορυφαίου RS3 θα δοθούν στις 20 Αυγούστου, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...