Ford Explorer: Το ασυμβίβαστο ηλεκτρικό SUV

Το νέο Ford Explorer εναρμονίζει τον τέλειο συνδυασμό ενός ηλεκτρικού SUV με τις απαιτήσεις του σύγχρονου αγοραστή, χωρίς τον παραμικρό συμβιβασμό.

  • -
  • -

Ο βιομηχανικός κολοσσός της Ford έχει έμφυτη την τάση να πρωτοπορεί και να καινοτομεί. Η διαρκής εξέλιξη αποτελεί μέρος του DNA της αμερικανικής μάρκας, η οποία φροντίζει να ορίζει τις τάσεις. Το ίδιο ισχύει και στην ηλεκτροκίνηση, με τη Ford να εξακολουθεί να σχεδιάζει μοντέλα αντάξια του ονόματος και της ιστορίας της μάρκας. Η νεότερη δημιουργία της φίρμας έρχεται για να επαναπροσδιορίσει τη θέση της Ford στην ευρωπαϊκή αγορά. Το νέο Explorer έχει στόχο να γίνει σημείο αναφοράς στην κατηγορία των μεσαίων SUV στη γηραιά ήπειρο. Το εντυπωσιακό μοντέλο καταφέρνει να παντρέψει δύο διαφορετικούς κόσμους! Συγκεκριμένα, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες των ευρωπαίων καταναλωτών, αλλά διατηρώντας μέρος της αμερικανικής κουλτούρας. 

Φουτουριστικό με ρετρό στοιχεία!

Η ιστορία του Explorer ξεπερνάει τις τρεις δεκαετίες. Εδώ και έξι γενιές, το επιβλητικό μοντέλο έχει αποτελέσει το απόλυτο οικογενειακό SUV στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, δημιουργώντας το δικό του θρύλο. Η μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα έπρεπε να διατηρεί ένα μέρος του DNA της κατασκευής που γοήτευσε εκατομμύρια οδηγούς. Η εξίσωση έγινε ακόμα πιο δύσκολη, αφού η Ford σχεδίασε το νέο Explorer για να κερδίσει το ευρωπαϊκό κοινό! Και για αυτόν ακριβώς το λόγο οι γραμμές του αμαξώματος αποτελούν έμπνευση των σχεδιαστών της μάρκας στην Κολωνία, πόλη που κατασκευάζεται το νέο Explorer.

Και το αποτέλεσμα είναι σαγηνευτικό. Αμέσως αναγνωρίζεις τις ρίζες και τις καταβολές του, αλλά με έντονο του φουτουριστικό στοιχείο. Η σύγχρονη αισθητική παντρεύεται ιδανικά με τις ρετρό πινελιές, δημιουργώντας ένα σύνολο που γοητεύει. Ο περιπετειώδης και σκληροτράχηλος χαρακτήρας του μοντέλου αναδεικνύονται από τις ακμές, οι οποίες με έναν ιδιαίτερο τρόπο παντρεύονται με τις καμπύλες. Οι μεγάλοι τροχοί και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος αποδεικνύουν πως πρόκειται για ένα SUV με πραγματικές εκτός δρόμου ικανότητες, παρά την ηλεκτρική του φύση. Είναι συμπαγές, επιβλητικό και σε προκαλεί με την αισθητική του, από όποια γωνία και αν το παρατηρήσεις. 

Καθαρές γραμμές

Μόλις ανοίξεις την πόρτα του εσωτερικού θα αντικρίσεις ένα premium περιβάλλον, αντίστοιχο με αυτό που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Ford. Η σχεδιαστική φιλοσοφία του εσωτερικού βασίζεται στη γοητεία της απλότητας και τις μίνιμαλ αισθητικής. Η μεγάλη οθόνη αφής είναι τοποθετημένη κάθετα και συγκεντρώνει σχεδόν όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Έχει διάσταση 14,6 ιντσών και προσφέρει λειτουργία κλίσης έως και 30 μοίρες. Σε συνδυασμό με το φαρδύ τούνελ ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό, όταν βρεθείς πίσω από το τιμόνι του Explorer αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι στο κόκπιτ αεροσκάφους! Μπροστά σου, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 5 ιντσών είναι εξαιρετικά πρακτικός και σου παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν το αυτοκίνητο.

Η προσεκτική επιλογή των υλικών, η συναρμογή και το φινίρισμα τους μαρτυρούν την κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Μάλιστα, διατηρώντας υψηλά το οικολογικό φρόνημα, οι τεχνικοί της Ford έχουν χρησιμοποιήσει επενδύσεις από ανακυκλωμένα υλικά! Την ίδια ώρα, την άνεση, την πολυτέλεια και την premium αύρα στο εσωτερικό, μπορούν να την απολαύσουν έως και πέντε ενήλικες! Η αμιγώς ηλεκτρική του φύση και το επίπεδο πάτωμα, εκτοξεύουν τον δείκτη ευρυχωρίας στην καμπίνα. Και μάλιστα, προσφέροντας χώρο αποσκευών που το τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορίας, με χωρητικότητα 536 lt. Τώρα, αν είστε από αυτούς που λατρεύουν τα σημεία αποθήκευσης για μικροαντικείμενα, το Explorer προσφέρει πληθώρα θηκών και χώρων, με αποκορύφωμα το MegaConsole κάτω από την κεντρική κονσόλα, με χωρητικότητα 17 lt! 

O σύγχρονος καθημερινός σου σύντροφος

Η είσοδος της τεχνολογίας στην αυτοκίνηση αποτελεί σήμερα τον κανόνα, αλλά το Explorer καταφέρνει να ανεβάσει κι άλλο τον πήχη. Ο εξοπλισμός άνεσης καθιστά την καθημερινότητα σου στο εσωτερικό του άνετη και απόλυτα ψηφιακή. Το κορυφαίο σύστημα infotainment SYNC Move 2, σε κρατάει ενήμερο και συνδεδεμένο εν κινήσει, διαθέτοντας επιπλέον απομακρυσμένη ενημέρωση εφαρμογών, την ώρα που ασύρματη είναι η σύνδεση των smartphone για χρήση Apple CarPlay και Android Auto. Από το βασικό εξοπλισμό μπορείς και απολαμβάνεις το σύστημα πλοήγησης, αλλά και το EV Trip Planner, το οποίο σου προσφέρει live ενημερώσεις για την κίνηση στο δρόμο, όπως και τις βέλτιστες διαδρομές σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης σε πραγματικό χρόνο!

Το νέο Explorer δεν θα φροντίσει οι καθημερινές σου μετακινήσεις να είναι μόνο άνετες… Επιπλέον, στο εσωτερικό του θα νιώθεις πιο ασφαλής από ποτέ. Δεν είναι μόνο το στιβαρό αμάξωμα και το άκαμπτο πλαίσιο που συμβάλλον στην κορυφαία παθητική ασφάλεια του επιβλητικού SUV. Μία σειρά από καινοτόμα και προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού βρίσκονται πάντα στο πλευρό σου. Η ομπρέλα προστασίας του Explorer είναι υπερπλήρης από το βασικό εξοπλισμό και διαθέτει συστήματα, όπως η νεότερη γενιά υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας, αλλά και το Clear Exit Assist το οποίο παρέχει προειδοποιήσεις για ποδηλάτες ή/και πεζούς που πλησιάζουν κατά την αποβίβαση από το αυτοκίνητο. 

Η απόλυτη χιλιομετρική ελευθερία

Η τεχνογνωσία και η εμπειρία της Ford στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενσαρκώνεται στο αμάξωμα του Explorer. Το περιπετειώδες SUV δεν είναι ένα ηλεκτρικό περιορισμένων δυνατότητων. Οι σύγχρονοι και καινοτόμοι συνδυασμοί ηλεκτροκινητήρων-μπαταριών, χαρίζουν στο Explorer την αυτονομία και την ξεγνοιασιά που χρειάζεσαι. Ήδη στη χώρα μας διατίθεται σε δύο εκδοχές. Η έκδοση με την μπαταρία των 77 kWh διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, ο οποίος αποδίδει 286 ίππους, επιτρέποντας στο Explorer να ολοκληρώνει τη διαδικασία του 0-100 km/h σε μόλις 6,4 sec! Και μάλιστα προσφέροντας αυτονομία που αγγίζει τα 602 km με μία μόλις φόρτιση!

Αν βέβαια είσαι από αυτούς που γοητεύονται από τις επιδόσεις, μπορείς να επιλέξεις την ισχυρότερη έκδοση της σειράς, η οποία διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους σε κάθε άξονα. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η συνδυαστική τους απόδοση είναι 340 ίπποι! Κάτι που σημαίνει ότι για τα πρώτα 100 km/από στάση αρκούν μόλις 5,3 sec! Επιπλέον, η ελαφρώς μεγαλύτερη σε χωρητικότητα μπαταρία των 79 Kwh, διατηρεί την αυτονομία σε υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας τα 566 km με μία φόρτιση. Βέβαια, όταν έρθει η στιγμή του ανεφοδιασμού δεν χρειάζεται να έχεις το παραμικρό άγχος, αφού σε ταχυφορτιστή DC μόλις 26 και 28 λεπτά, αντίστοιχα, είναι αρκετά για να αναπληρώσει το 10%-80% της ενέργειας του. 

Η απόλυτη περιπέτεια στη νέα εποχή!

Η αυτοκίνηση έχει ανοίξει μία νέα σελίδα στην ιστορία της, αλλά η Ford φροντίζει να οδηγεί τις εξελίξεις, χωρίς να παρεκκλίνει από τις αρχές της. Οι αξίες που τη διακρίνουν, όπως η καινοτομία και η πρωτοπορία, αποτελούν μέρος του DNA της που εξακολουθεί να παραμένει ισχυρό στα μοντέλα της σήμερα. Το Explorer εναρμονίζει τον τέλειο συνδυασμό ενός ηλεκτρικού SUV με γρήγορη φόρτιση, προηγμένη τεχνολογία και εξαιρετική άνεση. Και σήμερα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα και μπορείς να το κάνεις δικό σου.

Μη χάνεις χρόνο και μάθε περισσότερα

για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Explorer και αν θέλεις μπες στη σελίδα της Ford για να επιλέξεις μία από τις δύο εκδόσεις και

να το διαμορφώσεις όπως ακριβώς θέλεις

και φαντάζεσαι!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...