Η Hyundai κοπιάρει τη Ferrari – Τι ετοιμάζει στα νέα τιμόνια

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο που συναντάμε σε ορισμένα μοντέλα της Ferrari επιθυμεί να ενσωματώσει στα τιμόνια των επόμενων αυτοκινήτων της η Hyundai.

  • -
  • -

Στη δημιουργία ενός νέου, εντυπωσιακού τιμονιού, που στο πάνω μέρος θα ενσωματώνει φωτάκια LED, προχωρά η Hyundai. Η κορεατική φίρμα κατέθεσε μάλιστα το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ουσιαστικά, η Hyundai επιθυμεί να υιοθετήσει σε ορισμένα μοντέλα της γκάμας της και συγκεκριμένα στη σπορ σειρά υψηλών επιδόσεων αλλά και στην premium φίρμα της Genesis, ένα αντίστοιχο τιμόνι με αυτό που προσφέρει η Ferrari.

hyundai

Με βάση την πατέντα της μάρκας, το τιμόνι θα διαθέτει μια αυλάκωση στο άνω τμήμα της στεφάνης που φιλοξενεί οθόνη LED. Ουσιαστικά πρόκειται για φώτα αλλαγής ταχυτήτων, τα οποία βοηθούν τον οδηγούν να αλλάξει σχέσεις – κυρίως από τα paddles – στον ιδανικό χρόνο.

Επειδή τα τιμόνια αυτά αυξάνουν πολύ το κόστος καθώς έχουν τελείως διαφορετικό σχεδιασμό και συγχρόνως απαιτείται άλλη κατασκευή λόγω της επιπλέον καλωδίωσης, η Hyundai θα φτιάξει ένα τιμόνι για όλα. Στις στάνταρ εκδόσεις το τιμόνι δεν θα διαθέτει οθόνη στο πάνω μέρος αλλά ένα κάλυμμα στη στεφάνη. H LED οθόνη θα ανήκει στα έξτρα και το κόστος θα κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια.

ferrari

Δείτε ακόμη: Πάτησε Ελλάδα το εκρηκτικό Hyundai Ioniq 5 N των 650 ίππων – Τιμή

Το πότε θα το δούμε στην παραγωγή, σε ποια μοντέλα θα προσφέρεται και πόσο θα κοστίζει, είναι ακόμη νωρίς να το γνωρίζουμε. Και μόνο η σκέψη όμως, ότι τα αυτοκίνητα Ν Performance θα έχουν τέτοιο τιμόνι, είναι αρκετό για να ενθουσιάσει τους φίλους των επιδόσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...