Νέο υπόγειο πάρκινγκ 700 θέσεων στην Αττική –Ανοίγει το 2026

Η εύρεση θέση στάθμευσης στους περισσότερους δήμους της Αττικής αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Σε μια περιοχή δημιουργούν υπόγειο πάρκινγκ για 700 αυτοκίνητα. Θα είναι έτοιμο το 2026.

  • -
  • -

Ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο περιλαμβάνει γέφυρα για περίπατο πάνω από την Ποσειδώνος και υπόγειο πάρκινγκ 21.000 τ.μ., δυναμικότητας 700 αυτοκινήτων, ξεκινά στη Γλυφάδα. Όπως ανακοίνωσε η Δήμος, οι εργασίες θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο αφού υπογράφηκε η σύμβαση και εγκαθίσταται ο ανάδοχος.

Το έργο που αφορά τη νέα γέφυρα-περίπατο και το υπόγειο πάρκινγκ αναμένεται να αλλάξει θεαματικά την εικόνα της Γλυφάδας. Όσο για τα εγκαίνια, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του 2026.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Η νέα γέφυρα θα κατασκευαστεί πάνω από τη λεωφόρο Ποσειδώνος και θα καταλήγει σε μια πλατεία επτά στρεμμάτων, μπροστά στο Δημαρχείο Γλυφάδας. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, η εσπλανάδα (γέφυρα-περίπατο) θα αποτελεί συνέχεια του πεζόδρομου και του ποδηλατόδρομου, τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

glifada

Όσο για το πάρκινγκ, θα κατασκευαστεί κάτω από την πλατεία, εμπρός από το δημαρχείο. Θα περιλαμβάνει 3 επίπεδα πάρκινγκ, 7.000 τετραγωνικά το κάθε υπόγειο (21.000 τ.μ. αθροιστικά) όπου θα μπορούν να σταθμεύουν συνολικά περί τα 700 αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη: Ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος της Αττικής – Πότε θα είναι έτοιμος;

«Το σχέδιο ήταν εξαρχής εξαιρετικά σύνθετο και δύσκολο στην υλοποίηση: Να φτιάξουμε ένα έργο υψηλής αισθητικής, που θα ενώνει για πρώτη φορά το παραλιακό μας μέτωπο με την πόλη, να έχουμε μια γέφυρα-περίπατο πάνω από την παραλιακή, να ενώσουμε τις διαδρομές για πεζοπορία και ποδήλατο της παραλίας με την υπόλοιπη πόλη και να λύσουμε μια και καλή το χρόνιο μεγάλο πρόβλημα με το πάρκινγκ στο εμπορικό μας κέντρο!

Για να φτάσουμε στη σημερινή ανακοίνωση χρειάστηκε πάρα πολλή δουλειά: Σχεδιασμός, μελέτες, διεκδίκηση χρηματοδότησης, εγκρίσεις και πολλά ακόμα.

glifada

Προετοιμαζόμασταν επί σειρά ετών. Η ώρα της υλοποίησης όμως έφτασε. Το έργο παίρνει εμπρός το φθινόπωρο. Τα χρήματα έχουν διασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό από το Ταμείο Ανάκαμψης και κινούμαστε μεθοδικά και οργανωμένα για να εξασφαλίσουμε σύντομα το υπόλοιπο της χρηματοδότησης. Ο διαγωνισμός έχει γίνει, η σύμβαση έχει υπογραφεί, οι προπαρασκευαστικές εργασίες ξεκινούν και το εργοτάξιο ξεκινάει με ένταση να λειτουργεί το φθινόπωρο με τις εκσκαφές και με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου σε περίπου δύο χρόνια.

Ήδη οργανώνουμε τη μετακίνηση της Λαϊκής αγοράς της Πέμπτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τους εκπροσώπους της Λαϊκής. Θα επανέλθουμε αναλυτικά για το θέμα αυτό. Ένα έργο πνοής ξεκινάει, ένα έργο για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι», ανέφερε ο κύριος Παπανικολάου.

glifada

glifada

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...