Η χώρα με τους καλύτερους δρόμους στον κόσμο - Η βαθμολογία της Ελλάδας

Η καλή κατάσταση του οδικού δικτύου δεν προσφέρει μόνο άνεση στις μετακινήσεις, αλλά κυρίως ασφάλεια, με λιγότερα ατυχήματα άρα και λιγότερους νεκρούς.

  • -
  • -

Καθημερινά, εκατομμύρια αυτοκίνητα κινούνται στους δρόμους όλου του κόσμου. Ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη χρησιμοποιούνται οχήματα για μετακινήσεις ανθρώπων, ενώ οι πιο ανεπτυγμένες χώρες διαθέτουν χιλιάδες χιλιόμετρα οδικού δικτύου για να τα εξυπηρετήσουν. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο η δημιουργία των δρόμων, αλλά και η συντήρηση. Το σωστό οδικό δίκτυο συνεπάγεται υψηλότερη οδική ασφάλεια, άρα λιγότεροι τραυματισμοί και περιορισμός στις χαμένες ζωές από τροχαία ατυχήματα. Στη χώρα μας δυστυχώς, το συγκεκριμένο κεφάλαιο είναι μεγάλο και… πονεμένο.

Δείτε ακόμη: Ποια χώρα πήρε βραβείο οδικής ασφάλειας στην Ευρώπη;

Ο δείκτης QRI (Quality of Road Infrastructure) σταθεροποιείται στο 4,6 QRI, μια μέτρια προς καλή επίδοση σύμφωνα με την παγκόσμια κλίμακα. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η γειτονική Ιταλία πετυχαίνει 4,4 QRI, η Ισπανία 5,7 QRI, η Γερμανία 5,3 QRI και η Τουρκία, 5 QRI. Αυτές οι επιδόσεις πάντως, απέχουν σημαντικά από τις κορυφαίες χώρες του είδους. Τα δεδομένα που δίνονται στη δημοσιότητα συλλέγονται από 144 χώρες στον κόσμο. Να αναφέρουμε ότι η χώρα με το καλύτερο οδικό δίκτυο δεν βρίσκεται στην Ευρώπη, αλλά στην… Ασία, στοιχείο που ίσως ξαφνιάσει μερικούς. Πάντως, υπάρχουν αρκετές χώρες της ανατολής που διαπρέπουν!

Οι χώρες με τους καλύτερους δρόμους

Την κορυφή στη σχετική λίστα, καταλαμβάνει η Σιγκαπούρη με επίδοση-ρεκόρ στα 6,5 QRI. Η Ολλανδία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 6,4 QRI και τρίτη «τερματίζει» η Ελβετία με 6,3 QRI. Στην τέταρτη, αλλά και την πέμπτη θέση έχουμε δύο… ασιατικές συμμετοχές, την Ιαπωνία και το Χονκ Κονγκ με 6,1 QRI και στις δύο περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα, έχουμε την Πορτογαλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αυστρία με 6 QRI, τη Νότια Κορέα με 5,9 QRI και στο τέλος της δεκάδας, την Ισπανία, με 5,7 QRI.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...