Το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο στον κόσμο είναι κινεζικό – Από εταιρεία που ήρθε στην Ελλάδα

Στην εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων η αεροδυναμική παίζει τον βασικότερο ρόλο για την αύξηση της αυτονομίας, καθώς μειώνει την κατανάλωση ρεύματος. Ένα νέο μοντέλο πήρε πλέον το ρεκόρ.

  • -
  • -

Η XPeng μόλις παρουσίασε το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο στον κόσμο, το XPeng Mona M03, με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0.194. Αυτό το επίτευγμα καθιστά το Mona M03 πρωτοπόρο στον τομέα της αεροδυναμικής, προσφέροντας αυξημένη απόδοση και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Η σχεδίαση του αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά κομψή και προηγμένη, ενσωματώνοντας τεχνολογίες αιχμής που ενισχύουν την απόδοση και την οδηγική εμπειρία.

2-xpeng-mona-m03

Η τεχνολογία του Xpeng Mona M03

Το Mona M03 ενσωματώνει καινοτόμες λύσεις, όπως τα εξελιγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και τις πρωτοποριακές τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού, προσφέροντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας και άνεσης.

Δείτε ακόμα: Xpeng G6: Στην Ελλάδα το κινεζικό αντιTesla Model Y - Όσα πρέπει να μάθετε

Η XPeng έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει την πολυτέλεια με την τεχνολογία, κάνοντας το Mona M03 ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των ηλεκτρικών οχημάτων.

Πόσους ίππους θα έχει το Xpeng Mona M03;

Το Mona M03 θα διατίθεται με έναν μονό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 188 ίππων (140 kW / 190 PS) ή 215 ίππων (160 kW / 218 PS). Γνωρίζουμε επίσης ότι το σεντάν θα εφοδιάζεται με ένα πακέτο μπαταριών BYD Blade, με τεχνολογία φωσφορικού λιθίου-σιδήρου.

3-xpeng-mona-m03

Η άφιξη της XPeng στην ελληνική αγορά ανακοινώθηκε πρόσφατα, με την υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας με τον Όμιλο Βασιλάκη και την Autohellas. Η συνεργασία αυτή φέρνει στην Ελλάδα τρία νέα μοντέλα της XPeng: το σπορ sedan P7, το ευρύχωρο SUV G9 και το ultra-smart coupe SUV G6.

Όσο για το ολοκαίνουριο Mona M03, προς το παρόν είναι άγνωστο αν θα έρθει κάποια στιγμή στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...