Tesla εναντίον Kia στην Κηφισιά - Ποιος κέρδισε;

Τρακάρισμα ανάμεσα σε ένα Tesla και ένα Kia συνέβη σε διασταύρωση της Κηφισιάς, με το ένα από τα δύο αυτοκίνητα να καταλήγει γυρισμένο στο πλάι.

  • -
  • -

Στην Ελλάδα τα ατυχήματα σε διασταυρώσεις δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, καθώς συμβαίνουν πολλά σε καθημερινή βάση. Κάποιες φορές έχουν μεγαλύτερη σφοδρότητα και κάποιες μικρότερη.

Ευτυχώς τις περισσότερες φορές οι ζημιές είναι μόνο υλικές, καθώς οι στενοί δρόμοι αναγκάζουν τους περισσότερους να κινούνται με σχετικά χαμηλές ταχύτητες, ενώ και τα αυτοκίνητα πλέον έχουν γίνει πολύ πιο ασφαλή.

tesla-model-3 atixima-trakarisma-kifisia

Τα ατυχήματα στην Ελλάδα έχουν και ευτράπελα

Βέβαια, πολλές φορές τα ατυχήματα στις διασταυρώσεις της Ελλάδας οδηγούν σε ευτράπελα, όπως συνέβη στην Κηφισιά. Το τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, 27 Ιουνίου και είχε κάπως παράξενη κατάληξη.

Δείτε ακόμα: Ford Mustang τρακάρει Tesla Cybertruck κι εξαφανίζεται - Ποιο έπαθε μεγαλύτερη ζημιά; [video]

Το σημείο στο οποίο έγινε το ατύχημα είναι εκεί που συναντιούνται οι οδοί Εμμανουήλ Μπενάκη και Πεσμαζόγλου. Η Εμμανουήλ Μπενάκη είναι ένας δρόμος που ακολουθούν πολλά αυτοκίνητα όταν θέλουν να μεταβούν από την λεωφόρο Κηφισίας, προς τη Νέα Κηφισιά ή ακόμα και προς την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Η Πεσμαζόγλου είναι ένας μικρότερος δρόμος που καταλήγει στην λεωφόρο Κηφισίας.

1-kia-sportage-atixima-trakarisma-kifisia

Tesla Model 3 τρακάρει με Kia Sportage

Σε αυτήν τη διασταύρωση τράκαραν ένα Tesla Model 3 κι ένα Kia Sportage, με το κορεατικό SUV να καταλήγει με το πλάι στη μέση του οδοστρώματος. Ο οδηγός του Sportage φέρεται να παραβίασε το STOP, έχοντας αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα από το επιτρεπόμενο όριο. Παρά τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης, οι ζημιές, ευτυχώς περιορίστηκαν μόνο στα οχήματα, με τους οδηγούς να βγαίνουν δίχως να πάθουν τίποτα σοβαρό. 

3-kia-sportage-atixima-trakarisma-kifisia

Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος εξετάζονται από την Αστυνομία.  

Τι έχει κάνει ο δήμος για να μειωθούν τα ατυχήματα στο σημείο;

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής στο σημείο γίνονται συχνά ατυχήματα. Σε μια προσπάθεια να μειωθούν, τοποθετήθηκε παλλόμενο πορτοκαλί προειδοποιητικό φως. Η λειτουργία του δεν φαίνεται να είναι τόσο αποτελεσματική όμως. Οι λόγοι είναι οι εξής δύο: Πρώτον μπήκε στην πλευρά που οι οδηγοί έχουν προτεραιότητα. Δεύτερον τροφοδοτείται με ενέργεια που λαμβάνει από φωτοβολταϊκό, κάτι που δεν είναι κακό, αρκεί το πάνελ να μην βρίσκεται σε σημείο που τα δέντρα κάνουν πολλές ώρες σκιά, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...