To supercar που κανείς δεν μπορεί να αγοράσει – Μπορούν όλοι όμως να το οδηγήσουν!

Παρουσιάστηκε στο Busan Motor Show στη Νότια Κορέα, είναι υβριδικό, με 1.450 PS και 1.425 Nm ροπής αλλά όσο πλούσιος κι αν είναι κανείς, δε μπορεί να το αποκτήσει!

  • -
  • -

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και σίγουρα δε θα είναι η τελευταία. Μια εταιρεία δηλαδή, να παρουσιάζει μια σπουδή της, ένα supercar επί του προκειμένου, το οποίο όμως κανείς να μη μπορεί να αποκτήσει.

Η Genesis, το luxury brand της Hyundai, εμφάνισε στο κοινό στο Busan Motor Show στη Νότια Κορέα, μια σκληροπυρηνική έκδοση του Genesis X Gran Berlinetta Concept, με αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα κίνησης και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που διαθέτει η κορεατική φίρμα στα ράφια της!

Με 1.450 PS

Το εικονιζόμενο Genesis X Gran Racer Vision Gran Turismo Concept, πέραν του εντυπωσιακού σχεδιασμού του, κρύβει στα ενδότερα του ένα υβριδικό σύστημα κίνησης κορυφαίας τεχνολογίας.

Ο V6 βενζινοκινητήρας (με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή) αποδίδει 870 ίππους με 1.000 Nm ροπής, στροφάρει έως τις 10.000 rpm και συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που τοποθετείται στον εμπρόσθιο άξονα, ισχύος 670 PS με 300 Nm ροπής. Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος ανέρχεται σε 1.450 ίππους με 1.425 Nm ροπής.

Ωστόσο, αυτοί οι «αριθμοί» δεν έχουν καμία απολύτως σημασία, από τη στιγμή που το αυτοκίνητο, δεν πωλείται. Θα μπορεί όμως να το αποκτήσει κανείς και κατόπιν να το οδηγήσει στο πασίγνωστο video game Gran Turismo!

Κρατήστε όμως μια μικρή λεπτομέρεια που ενδεχομένως να κάνει τη διαφορά στο εγγύς μέλλον. Το εν λόγω πρωτότυπο, με τη συγκεκριμένη έντονη πορτοκαλί βαφή, ανήκει στη σειρά Magma της Genesis.

Πρόκειται για μια υπο-μάρκα της Genesis, η οποία καταπιάνεται αποκλειστικά με την ανάπτυξη οχημάτων υψηλών επιδόσεων, όπως για παράδειγμα τα GV60 και G80, τα οποία παρεμπιπτόντως, ήταν βαμμένα στο ίδιο πορτοκαλί χρώμα στην παρουσίαση τους.

Επίσης, νωρίτερα φέτος, ο Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer της Genesis, είχε δηλώσει σε εκπροσώπους του Τύπου, ότι τα μοντέλα της Magma, μπορεί μέχρι στιγμής να μην είναι το ίδιο σκληροπυρηνικά όσο τα αντίστοιχα των BMW M, Mercedes-AMG ή της Audi Sport, αλλά αυτό μπορεί εύκολα να αλλάξει στο μέλλον.

Ειδικά, όταν το εν λόγω υβριδικό σύστημα του Genesis X Gran Racer Vision Gran Turismo Concept, είναι τόσο προηγμένο τεχνολογικά και τόσο έτοιμο θα μπορούσε να πει κανείς, ώστε να «κουμπώσει» στο πρώτο πραγματικό supercar της Genesis και συγκεκριμένα της Magma.

Δείτε ακόμα: Ένα νοσταλγικό video για τα 25 χρόνια Gran Turismo

Μέχρι τότε βέβαια, οι φανατικοί του Gran Turismo, ρίξτε καμιά ματιά στα updates που θα κάνει σύντομα το «παιχνίδι» και κατά πάσα πιθανότητα θα βρείτε σε αυτά το πρωτότυπο supercar της Genesis διαθέσιμο…

   

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...