DFSK E5: Το πιο πλήρες Plug-in Hybrid, είναι και το φθηνότερο!

Αυτό το οικογενειακό, 7θέσιο SUV αποτελεί το φθηνότερο PHEV της αγοράς, συνδυάζοντας την κορυφαία τεχνολογία με τα value for money χαρακτηριστικά.

  • -
  • -

Έχοντας επιτύχει σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, η DFSK έρχεται και στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια εταιρεία αυτοκινήτων που δραστηριοποιείται εδώ και περίπου 20 χρόνια, καταφέρνοντας να χτίσει μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή πορεία μέχρι και σήμερα. Το DFSK E5 είναι ένα Plug-In Hybrid SUV, δηλαδή ένα υβριδικό οικογενειακό μοντέλο το οποίο φορτίζει από την πρίζα, για μέγιστη οικονομία εντός πόλης και ελάχιστους ρύπους, αλλά έχει τη δυνατότητα να γεμίσει με βενζίνη, προσφέροντας την απεριόριστη αυτονομία των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Ωστόσο, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι… ακόμη ένα PHEV. Πρόκειται για το φθηνότερο Plug-In Hybrid μοντέλο της ελληνικής αγοράς, ανεξαρτήτου κατηγορίας! Μάλιστα, διαθέτει και επταθέσιο εσωτερικό, τονίζοντας τον οικογενειακό χαρακτήρα στο μέγιστο επίπεδο.

Συνολική αυτονομία πάνω από 1.000 km!

Το μεγάλο οικογενειακό SUV των 4,76 μέτρων χρησιμοποιεί για την κίνησή του έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη 177 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.500 cc. Η κίνηση φτάνει στους εμπρός τροχούς μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο με ομαλή λειτουργία και υψηλή αποδοτικότητα, το οποίο συμβάλλει στον περιορισμό της κατανάλωσης. Η μεγάλη μπαταρία έχει χωρητικότητα 17,5 kWh και προσφέρει έως και 70 km ηλεκτρικής κίνησης, άρα οι περισσότεροι οδηγοί καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες χωρίς να κάψουν ούτε σταγόνα βενζίνης! Η φόρτιση γίνεται με ισχύ έως 6,6 kW, οπότε η μπαταρία μπορεί να φτάσει στο 100% σε λιγότερες από 4 ώρες. Παράλληλα, η ύπαρξη ενός κινητήρα βενζίνης, οποίος μπορεί να λειτουργεί ως γεννήτρια ρεύματος, αλλά και να κινεί απευθείας τους τροχούς, επιτρέπει την κίνηση χωρίς κανέναν περιορισμό: το ρεζερβουάρ των 60 λίτρων εξασφαλίζει αυτονομία πάνω από 1.000 km.

Άριστη χωροταξική εκμετάλλευση

Το DFSK E5 είναι ένα από τα λίγα επταθέσια SUV με Plug-In Hybrid τεχνολογία και σίγουρα το φθηνότερο από όλα. Η σωστή εκμετάλλευση των εξωτερικών διαστάσεων έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα χρήσης δύο ακόμη καθισμάτων, παρά την ανάγκη ύπαρξης μιας μπαταρίας υψηλής τάσης για το υβριδικό σύστημα. Η εξελιγμένη πλατφόρμα που χρησιμοποιείται στο αυτοκίνητο υποστηρίζει την υβριδική τεχνολογία, χωρίς καμία παραχώρηση. Για παράδειγμα, στην πίσω ανάρτηση χρησιμοποιείται η ποιοτική λύση των πολλαπλών συνδέσμων, παρά τον περισσότερο χώρο που χρειάζεται μια ανεξάρτητη διάταξη, σε σύγκριση με έναν απλό ημιάκαμπτο άξονα. Αυτά αποδεικνύουν το μηχανολογικό βάθος του μοντέλου και τη σωστή έρευνα και ανάπτυξη που έγινε πριν βγει στην παραγωγή.

Ψηφιακό υπόβαθρο με κορυφαίες τεχνολογίες

Ως ένα γνήσιο οικογενειακό SUV, το DFSK E5 προσφέρει και ένα πολύ υψηλό επίπεδο τεχνολογιών, που θυμίζει μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής των 12,3 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 7 ιντσών. Ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο DFSK E5 είναι ότι διαθέτει το σύστημα που ονομάζεται Event Data Recorder (EDR), με λειτουργία όπως το «μαύρο κουτί» στα αεροπλάνα. Επίσης έχει τεχνολογία V2L, στοιχείο που συναντάμε πολύ σπάνια σε μοντέλα Plug-In Hybrid. Ουσιαστικά το αυτοκίνητο μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια συσκευές (όπως ένα ψυγείο) ή να φορτίσει ηλεκτρονικό εξοπλισμό (όπως ένα laptop) χρησιμοποιώντας την μπαταρία του υβριδικού συστήματος σαν ένα μεγάλο powerbank.

20+ χρόνια αδιάλειπτης εξέλιξης

H DFSK είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2003 και εδώ και περίπου 15 χρόνια, βρίσκεται σε μια τροχιά διαρκούς εξέλιξης. Στο εξωτερικό έχει σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία με την γκάμα επαγγελματικών μοντέλων της, ενώ πάνω από 3.000.000 χρήστες οδηγούν τα αυτοκίνητά της. Το 2017 ήταν μια χρονιά-ρεκόρ με περίπου 400.000 πωλήσεις στο έτος, με την παραγωγή να μοιράζεται σε συνολικά επτά εργοστάσια της εταιρείας. Ταυτόχρονα,  λειτουργούν 6 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης (Κίνα, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Γερμανία) με το ένα από αυτά να βρίσκεται στη SiliconValley. Να σημειωθεί ότι από το 2008 η DFSK έχει παρουσία στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης, όπως την Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από το Spanos Group, έναν όμιλο που εδώ και δεκαετίες αποτελεί συνώνυμο της αξιοπιστίας και του σεβασμού στον πελάτη. H αίσθηση της σιγουριάς ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την κορυφαία εγγύηση έως 7 ετών (ή 150.000 km) που συνοδεύει τα μοντέλα της DFSK, δημιουργώντας το απαραίτητο peace of mind που αναζητά όποιος αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Η διάθεση του Plug-In Hybrid DFSK E5 θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, σε τιμή που θα ξεκινά από τα 34.500 € και θα το καθιστά το φθηνότερο PHEV της ελληνικής αγοράς. Και με τον εξοπλισμό, την ευρυχωρία και την πρακτικότητα της 7θέσιας καμπίνας του, θα αποτελέσει την ιδανική λύση που πολλοί αναζητούσαν!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...