Η Mercedes ξοδεύει ξανά, πάρα πολλά χρήματα σε κινητήρες βενζίνης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes, Ola Källenius, υποστήριξε ότι απαιτούνται τεράστια κεφάλαια στην εξέλιξη των θερμικών συστημάτων κίνησης, ωστόσο, η εταιρεία του είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τις επενδύσεις και σε αυτόν τον τομέα!

  • -
  • -

Αφού ο Ola Källenius παραδέχτηκε ότι οι στόχοι της Mercedes για την ηλεκτροκίνηση ήταν υπερβολικά φιλόδοξοι, δήλωσε σε συνέντευξη του στη γερμανική έκδοση Wirtschaftswoche ότι η εταιρεία του, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εξέλιξη των θερμικών συστημάτων κίνησης στα μοντέλα της!

Και μετά το 2030

Ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής φίρμας τόνισε ότι οι κινητήρες βενζίνης θα διατηρήσουν τη δυναμική τους, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε, με τον ίδιο να πιστεύει ότι εάν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, τα θερμικά συστήματα κίνησης, θα διατηρηθούν εν ζωή και μετά το 2030!

Βέβαια, για να παραμείνουν στο προσκήνιο οι κινητήρες βενζίνης και προφανώς να πληρούν τους αυστηρότατους κανονισμούς που έχει θεσπίσει η ΕΕ, απαιτούνται τεράστιες επενδύσεις.

Η Mercedes φέτος θα επενδύσει το ιλιγγιώδες ποσό των 14 δις ευρώ μόνο για την ανάπτυξη του τμήματος των επιβατικών της οχημάτων! Τα κεφάλαια αυτά θα διατεθούν σε τρεις τομείς: Στην εξέλιξη των θερμικών συστημάτων κίνησης, στην ηλεκτροκίνηση και στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Αν και ο Källenius δεν διευκρίνισε πόσα από αυτά τα κεφάλαια θα ξοδέψει η Mercedes στους κινητήρες βενζίνης, παραδέχτηκε ότι είναι «πολύ περισσότερα από αυτά που είχαν αρχικά προβλεφθεί»

Η S-Class, η ναυαρχίδα της φίρμας, θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα λάβει τη νέα γενιά θερμικών συστημάτων κίνησης της Mercedes, κατά πάσα πιθανότητα στη μέση του κύκλου ζωής του μοντέλου, το 2026.

Ο στόχος για τη Mercedes είναι «τα συμβατικά συστήματα κίνησης», οι κινητήρες δηλαδή βενζίνης, να βρίσκονται στο «ανώτατο τεχνολογικό επίπεδο», γι αυτό και η S-Class, το απόλυτο και κορυφαίο τεχνολογικά μοντέλο των Γερμανών, θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που εφοδιαστεί με αυτούς!

Κάθε βέβαια θερμικό σύστημα κίνησης της γερμανικής φίρμας από δω και στο εξής θα είναι εξηλεκτρισμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό, με τη γκάμα να εμπλουτίζεται με ποικίλες υβριδικές εκδόσεις. Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά, σύμφωνα με τον Ola Källenius, να επιτευχθούν οι στόχοι του Euro 7 και να αποφευχθούν συνάμα, τυχόν μεγάλα πρόστιμα, από τη μη συμμόρφωση της εταιρείας με τα όρια εκπομπών ρύπων.

Η ηλεκτροκίνηση, δεν προχωρά όπως περιμέναμε

Η Mercedes γνωρίζει ότι πρέπει να προσαρμοστεί ξανά, στις υπάρχουσες συνθήκες, καθώς η μετάβαση σε μία πλήρως ηλεκτρική γκάμα δεν «πηγαίνει» σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς.

Πριν από τρία χρόνια, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι τα plug-in hybrid και τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα της θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% ετήσιων πωλήσεων της μέχρι το 2025. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο να συμβεί τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η Mercedes υποστηρίζει ή καλύτερα «θέλει» πλέον, τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των συνολικών παραδόσεων της μέχρι το τέλος της δεκαετίας! Ο τελικός στόχος πάντως, η γερμανική φίρμα να «αποκτήσει» ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2040, εξακολουθεί να ισχύει.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο Mythos της Mercedes

Επιπλέον, ο Ola Källenius διέψευσε τις φήμες που ήθελαν την εταιρεία να ακυρώνει την ανάπτυξη μιας νέας ηλεκτρικής πλατφόρμας για την EQS νέας γενιάς, ενώ εξακολουθεί να ισχύει και η δέσμευση της φίρμας για την κατασκευή οκτώ γιγα εργοστασίων κατασκευής μπαταριών, έστω και λίγα χρόνια αργότερα, από τον αρχικό προγραμματισμό.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...