To premium SUV των 272 PS που καίει 2,86 ευρώ στα 100 km και δεν πληρώνει Τέλη

Όταν η βενζίνη έχει φτάσει στα ύψη αλλά ταυτόχρονα θες και ένα ισχυρό αυτοκίνητο με κορυφαίες επιδόσεις, το συγκεκριμένο SUV αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές.

  • -
  • -

Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτέλεσε το πρώτο in-house αυτοκίνητο του κατασκευαστή του, ενώ εξελίχθηκε και στο best-seller της γκάμας. Εντυπωσίασε με τον δυναμισμό του τόσο από πλευράς σχεδίασης όσο και οδικής συμπεριφοράς, ενώ δεν ξεχνούσε τομείς όπως η ποιότητα αλλά και η πρακτικότητα. Τώρα μόλις ανανεώθηκε τόσο εμφανισιακά, αλλά και τεχνολογικά φέρνοντας αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς.

1

Φυσικά μιλάμε για το ολοκαίνουργιο CUPRA Formentor, το οποίο πολύ σύντομα θα βρίσκεται στην ελληνική αγορά. Ανάμεσα στις άμεσα διαθέσιμες εκδόσεις θα βρίσκεται και η ακόμη πιο ισχυρή και updated plug-in hybrid εκδοχή, η οποία πλέον αγγίζει τους 272 ίππους σε απόδοση αλλά ταυτόχρονα προσφέρει απροσδόκητα χαμηλή κατανάλωση βενζίνης. Ονομάζεται 1.5 TSI 272hp VZ DSG e-Hybrid και συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα για να φτάσει την προαναφερθείσα ιπποδύναμη και τα 400 Nm ροπής. Αυτά τα νούμερα εκτοξεύουν το CUPRA Formentor από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 7,2 sec, ενώ η επιτάχυνση συνεχίζεται μέχρι την τελική ταχύτητα των 220 km/h.

2

Παράλληλα όμως, κάτι που προσφέρει η συγκεκριμένη έκδοση εκτός από επιδόσεις, είναι και η οικονομία. Χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία των 19,7 kWh, η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου ξεπερνά τα 100 km υπό συνθήκες, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος χρήσης. Υπολογίζοντας το κόστος για τη βενζίνη και το ρεύμα, αν λάβουμε υπόψη πως τώρα κοστίζουν 1,85 €/λτ. και 10,8 λεπτά/kWh (πράσινο τιμολόγιο), αντίστοιχα, τότε το κορυφαίο plug-in hybrid της CUPRA χρειάζεται μόλις 2,86 ευρώ για να κάνει την απόσταση των 100 km.

3

Εδώ, πρέπει να σημειώσουμε πως το νούμερο αυτό ισχύει για τα πρώτα 100 km και με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη. Αν ξεμείνετε από ενέργεια και λειτουργεί περισσότερο ο βενζινοκινητήρας, τότε το κόστος θα αυξηθεί, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, το συγκεκριμένο Formentor παραμένει ασύγκριτα οικονομικό.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε στη Βαρκελώνη τα νέα CUPRA Formentor και Leon

Το κόστος για όλα τα παραπάνω; 47.990 € σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο της CUPRA στη χώρα μας. Αυτή η τιμή αφορά την πλουσιοπάροχη σπορ έκδοση VZ η οποία περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της μεταξύ άλλων: Τροχούς αλουμινίου 18 ιντσών, οθόνη πολυμέσων 12,9 ιντσών, πληθώρα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, κάμερα οπισθοπορίας, bucket καθίσματα και πολλά ακόμη. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...