BYD - Όλοι ξέρουμε ποιος πήρε το Euro 2024

Στη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, νικήτρια είναι η BYD.

  • -
  • -

Είχαμε τη χαρά να βρεθούμε στη Γερμανία, τις πρώτες ημέρες του Euro 2024. Και να παρακολουθήσουμε στην εμβληματική Allianz Arena του Μονάχου ματς της Εθνικής Γερμανίας. Στην καρδιά της Ευρώπης, ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίους φιλάθλους ντυμένους στα εθνικά τους χρώματα, ήταν σαφές ότι το τρόπαιο το έχει πάρει… η BYD. Η συμφωνία του κολοσσού κατασκευής οχημάτων νέας ενέργειας με την UEFA ως E-Mobility Partner για το UEFA EURO 2024, το οποίο είναι σε εξέλιξη σε 14 πόλεις σε ολόκληρη τη γερμανική επικράτεια, μέχρι τις 14 Ιουλίου, φέρνει το brand της BYD σε κυρίαρχη θέση στην αντίληψη του ευρωπαϊκού κοινού.

Στόχος της UEFA ήταν να διοργανώσει το πιο «πράσινο» Εuro στην ιστορία του θεσμού. Και η συμμετοχή της BYD στο εγχείρημα, με μια γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών και Plug-In Hybrid αυτοκινήτων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτού ακριβώς του σκοπού. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι τον σημαντικό αυτό ρόλο ανέλαβε η BYD σε μια αγορά η οποία όχι μόνο είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη αλλά και έχει και πανίσχυρη αυτοκινητοβιομηχανία, τότε ο συμβολισμός γίνεται ακόμα πιο δυνατός. Όπως και το μήνυμα για το βάθος ισχύος αλλά και το πρωταγωνιστικό ρόλο που η BYD θέλει αλλά κυρίως μπορεί να παίξει στην Ευρώπη. Ήδη το λανσάρισμα της μάρκας στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές δείχνει να εξελίσσεται θετικά με τις πωλήσεις να ανεβαίνουν κερδίζοντας διαρκώς μερίδιο αγοράς ενώ και τα ίδια τα αυτοκίνητα τυγχάνουν εξαιρετικής υποδοχής και σχολίων τόσο από τις δοκιμές στα ευρωπαϊκά Μέσα όσο και από το κοινό. «Στη BYD είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με το UEFA EURO 2024» δηλώνει ο Michael Shu, Managing Director της BYD Europe. «Είμαστε υπερήφανοι που γίναμε ο πρώτος E-mobility partner σε ένα αθλητικό event τόσο υψηλού κύρους και ευρείας εμβέλειας, μέσα από το οποίο έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές μας κατακτήσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Η συνεργασία αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση του brand BYD στη μείωση των εκπομπών άνθρακα με στόχο ένα “πράσινο” μέλλον».

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το BYD Seal AWD! 

Από τη δική του θέση, ο Guy-Laurent Epstein, UEFA marketing director δηλώνει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η BYD, ένα καινοτόμο brand με παράδοση ήδη 29 ετών στην ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας μπαταριών και παγκόσμια φήμη για τις καινοτομίες στον τομέα των οχημάτων νέας ενέργειας, είναι μέρος του UEFA EURO 2024. Η συνεργασία αυτή έκανε εφικτή την υλοποίηση του οράματός μας για το πιο “πράσινο” και βιώσιμο Euro στην  ιστορία του θεσμού». Εκτός από τις κερκίδες των γηπέδων, τις ειδικές προβολές και τα happenings ακόμη και εντός των αγωνιστικών χώρων, όλες αυτές τις ημέρες η BYD οργανώνει συναρπαστικά events στις επίσημες «Ζώνες Θεατών» εκτός γηπέδων, εκεί όπου συγκεντρώνονται θεατές για να παρακολουθήσουν τις live μεταδόσεις των παιχνιδιών. Συνδυάζοντας την αγάπη με το ποδόσφαιρο με την απόλαυση της οδήγησης και τα μηνύματα για το περιβάλλον. 

Μπάλα και αυτοκίνητο

Στο περιθώριο της επίσκεψής μας στη Γερμανία για το Euro 2024 είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το νέο καινοτόμο SUV plug-in hybrid τεχνολογίας, BYD Seal U DM-i. Την πλήρη δοκιμή του οποίου μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. Ένα αυτοκίνητο που εντυπωσιάζει με την αποδοτικότητα του συστήματος κίνησης, με την αυτονομία του να φτάνει ως και τα 1.000 km. Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πολύ σύντομη γεύση από το BYD Tang. Ένα πολυτελές 7θέσιο SUV με μπαταρία 108.8 kWh η οποία μπορεί να δεχτεί ισχύ φόρτισης ως 170 kW σε DC ταχυφορτιστή και χαρίζει αυτονομία ως 530 km με δυνατές επιδόσεις, όπως δείχνει η επίδοση των μόλις 4,9” για την επιτάχυνση 0-100 km/h. Την εξαιρετικά ευρύχωρη καμπίνα, χαρακτηρίζει ένας όμορφος συνδυασμός παραδοσιακής και ψηφιακής πολυτέλειας, με προσεγμένη ποιότητα τόσο στα υλικά όσο και στη συναρμογή και το φινίρισμα.

Στο δρόμο, η δύναμη υποστηρίζει τον χαρακτήρα ενός μοντέλου υψηλού κύρους, αλλά δεν είναι αυτό που εντυπωσιάζει τόσο, όσο η άνεση και η έλλειψη θορύβου στην εθνική οδό, όπου ήταν και οι μόνες συνθήκες που είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε. Η πλήρης απουσία θορύβου, αεροδυναμικού ή από το δρόμο. Φυσικά είναι εφοδιασμένο με όλα τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που διαθέτει η μάρκα, έτοιμο ακόμη και να κινηθεί αυτόνομα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ελληνική εισαγωγική, λόγω των χαρακτηριστικών της ελληνικής αγοράς στην οποία ουσιαστικά το segment των 5μετρων, 7θέσιων ηλεκτρικών SUV πρακτικά… είναι ανύπαρκτο, το αυτοκίνητο δεν θα εισαχθεί στην Ελλάδα.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...