Η πρόβλεψη που σόκαρε τους Ευρωπαίους – 1 στα 3 νέα αυτοκίνητα θα είναι Κινεζικά

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία διεκδικεί και θα πετύχει, το 30% των παγκόσμιων πωλήσεων νέων αυτοκινήτων έως το 2030, να φέρει την υπογραφή της.

  • -
  • -

Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με την τέλεια καταιγίδα. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσίευσε η AlixPartners και φιλοξένησε στις διαδικτυακές σελίδες του το Automotive News, μέχρι το 2030, τουλάχιστον το ένα τρίτο των οχημάτων που θα πωλούνται παγκοσμίως θα φέρουν το σήμα μιας κινεζικής φίρμας!

Θα κατακτήσουν τον κόσμο

Η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών, η AlixPartners, υπογράμμισε στην έκθεση της ότι η διείσδυση των κινεζικών εταιρειών στην αγορά της Ευρώπης και της Ρωσίας θα διπλασιαστεί, θα τριπλασιαστεί στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία και θα τετραπλασιαστεί σχεδόν στη Μέση Ανατολή και την Αφρική έως το 2030! Στη δε Αμερική, οι κινεζικές φίρμες θα κατέχουν το 20% της μεξικανικής αγοράς και σχεδόν το 10% στις Η.Π.Α.

Οι δασμοί μάλιστα που επιβάλλονται από Ευρωπαίους και Αμερικάνους, αναμένεται να «ξεπεραστούν» χωρίς… απώλειες, αφού οι μεγαλύτερες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η BYD, η Chery, η Great Wall αλλά και η SAIC, έχουν στα σχέδια τους τη δημιουργία εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και μπαταριών τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Μεξικό αλλά και στη Βραζιλία.

Με τον τρόπο αυτό θα γίνει και απαραίτητη «ντρίπλα» στους όποιους δασμούς αφού πλέον τα κινεζικά προϊόντα δε θα αναγράφουν στην ετικέτα τους «Made in China» αλλά «Made in Mexico» κ.ο.κ. ανάλογα με την περιοχή στην οποία θα κατασκευάζονται!  

Σε αυτό το σενάριο, ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό όχημα της BYD, το Seagull για παράδειγμα που κοστίζει λιγότερο από 11.000 $ στην Κίνα, δε θα αυξήσει πολύ την τιμή του όταν θα ξεκινήσει να παράγεται στη Βραζιλία ή στο Μεξικό, και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παραμείνει πολύ πιο φθηνό ή προσιτό εάν προτιμάτε καλύτερα, σε σχέση με τις αντίστοιχες προτάσεις των Δυτικών κατασκευαστών.

Βάζοντας επίσης στην εξίσωση και τις μεγάλες κρατικές επιδοτήσεις που λαμβάνουν συνεχώς εδώ και χρόνια οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες δεν προβλέπεται να σταματήσουν σύντομα, θα επιτρέψει στους Κινέζους κατασκευαστές να προσφέρουν αυτές τις ανταγωνιστικές τιμές στα ηλεκτρικά τους μοντέλα για μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα.

Και ως γνωστών, όταν ένας καταναλωτής φθάνει στο ταμείο, θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του τις τιμές πώλησης ενός προϊόντος και όπως έχει αποδεχθεί στην πράξη, θα επιλέξει το πιο συμφέρον για τη τσέπη του. Και πόσω μάλλον, όταν στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης τα αυτοκίνητα έχουν πλέον ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους…

Δείτε ακόμα: Ο Elon Musk δήλωσε πως οι Κινέζοι θα μας συντρίψουν

Ίσως λοιπόν, Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι, θα ήταν πιο «σωστό» να αλλάξουν πολιτική και να δεχτούν τη νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργείται και να προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν προς όφελος των πολιτών τους, από την άποψη, πως θα πρέπει να αφήσουν τους Κινέζους κατασκευαστές να φτιάξουν μονάδες στα εδάφη τους αρκεί οι τελευταίοι να ακολουθήσουν κατά γράμμα την νομοθεσία-φορολογία των χωρών και να προσφέρουν θέσεις εργασίας στον εγχώριο πληθυσμό. Ότι δηλαδή έκαναν τόσο χρόνια οι Κινέζοι με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους στα εδάφη τους. Πως αλλάζουν οι καιροί…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...