Πού κατασκευάζεται η νέα BMW Σειρά 1 - Τι ξεχωριστό έχει το εργοστάσιο;

Η παραγωγή της τέταρτης γενιάς της BMW Σειρά 1 ξεκίνησε στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της φίρμας, με τις πρώτες μονάδες να έχουν ήδη πάρει το δρόμο για τους ιδιοκτήτες τους.

  • -
  • -

Το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία όχι μόνο ξεκίνησε την παραγωγή της νέας γενιάς της Σειράς 1 αλλά ήδη μια BMW 120 σε χρώμα Alpine White έχει πάρει το δρόμο της προκειμένου να συναντήσει το νέο της ιδιοκτήτη.

Στη Λειψία… όπως πάντα!

Η νέα BMW Σειρά 1 σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στο σχεδόν 20ετές success story της BMW στην compact κατηγορία. Η παραγωγή του μοντέλου ξεκίνησε για πρώτη φορά με την τρίθυρη έκδοση στο εργοστάσιο της Λειψίας το 2007.

Από τότε στο εργοστάσιο έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια οχήματα σε διάφορες παραλλαγές. Στο τέλος Ιουνίου του 2024, σχεδόν 443.000 αντίτυπα της BMW Σειράς 1 τρίτης γενιάς είχαν παραδοθεί στους πελάτες.

«Η νέα BMW Σειρά 1 θα παραμείνει βασικός παράγοντας για τη διατήρηση της υψηλής παραγωγικής ικανότητας εδώ στο εργοστάσιο της Λειψίας», δήλωσε η Petra Peterhänsel, Διευθύντρια του Εργοστασίου.

Αναβάθμιση του εργοστασίου για αύξηση της παραγωγικής ικανότητας

Από το 2018 το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία έχει αναβαθμιστεί σε συστηματικό επίπεδο. Τώρα μπορεί να παράγει έως και 350.000 μονάδες ετησίως, 100.000 περισσότερες από ό,τι προηγουμένως.

Σήμερα κατασκευάζει τέσσερα μοντέλα με τρεις διαφορετικούς τύπους συστημάτων κίνησης από δύο διαφορετικές μάρκες, όλα στην ίδια γραμμή παραγωγής. Από τον Νοέμβριο του 2023 η παραγωγή έχει ενισχυθεί με την έλευση του MINI Countryman. Η παραγωγή του θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους σε 500 μονάδες την ημέρα, επιπλέον των 800 περίπου οχημάτων της BMW.

Η αύξηση του όγκου παραγωγής όχι μόνο διασφαλίζει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας αλλά δημιουργεί και νέες. Μόνο στην παραγωγή οχημάτων θα ενταχθούν επιπλέον 900 άτομα, ενώ μέχρι το τέλος του 2024 το εργοστάσιο της Λειψίας θα απασχολεί περίπου 7.000 εργαζόμενους.

Δείτε ακόμα: Τόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα BMW Σειρά 1

Οι ισχυρότερες αγορές για τη Σειρά 1 της BMW ήταν μέχρι στιγμής η Γερμανία και η Ευρώπη, και ιδιαίτερα το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...