Τέλος και επίσημα οι κλήσεις της Τροχαίας στο παρμπρίζ – Στο gov.gr το πρόστιμο

Οι κλήσεις της Τροχαίας γίνονται από σήμερα με ηλεκτρονικό τρόπο, αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βάζοντας τέλος στα χαρτιά στο παρμπρίζ.

  • -
  • -

Στην προσπάθεια να βάλει ένα τέλος στο σβήσιμο των κλήσεων της Τροχαίας, η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ την ηλεκτρονική βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από σήμερα Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, τέθηκε σε λειτουργία το νέο σύστημα.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου «Smart Policing» και με χρήση κατάλληλης εφαρμογής, θα βεβαιώνουν ηλεκτρονικά την τροχονομική παράβαση, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα με την ολοκλήρωση των ενεργειών του αστυνομικού, θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του.

Δείτε ακόμηΠότε μπορώ να σβήσω κλήση της Τροχαίας;

Παράλληλα, για τον Δήμο Αθηναίων θα παράγεται και κωδικός RF πληρωμής, ώστε εναλλακτικά οι πολίτες να  μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά την κλήση.

Η εφαρμογή σύντομα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη επικράτεια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...