Η Ferrari χρέωνει 7.000 ευρώ την «ασφάλεια» των μπαταριών της! Για ποιον λόγο

Η ιταλική φίρμα μέσω του προγράμματος Warranty Extension Hybrid προτείνει στους πελάτες της να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να’ χουν το κεφάλι τους ήσυχο…

  • -
  • -

Η Ferrari δεν έχει ακόμα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη γκάμα της. Το ετοιμάζει όμως πυρετωδώς για όσους τυχόν δε γνωρίζουν. Διαθέτει ωστόσο plug-in hybrid μοντέλα, που κρύβουν κάτω από το εντυπωσιακό τους περιτύλιγμα μπαταρίες. Οι οποίες μπορεί να μην είναι «τόσο μεγάλες» όσο των ηλεκτρικών οχημάτων, δεν παύουν όμως να είναι ακριβές, εάν χρειαστούν αντικατάσταση.

7.000 € ετησίως

Σκεφτείτε ότι σε ένα Wrangler 4xe, οι μπαταρίες του plug-in υβριδικού συστήματος, κοστίζουν κάτι παραπάνω από 15.000 $ στις Η.Π.Α. Στην τιμή αυτή να σημειώσουμε, ότι δεν συμπεριλαμβάνεται η εργασία.

Αναλογιστείτε λοιπόν, πόσο μπορεί να χρεώνει η Ferrari την αντικατάσταση των μπαταριών στα plug-in υβριδικά της μοντέλα. Ίσως βέβαια αυτό να εξηγεί και γιατί η εταιρεία προτρέπει τους κατόχους των υβριδικών της μοντέλων, όσους δηλαδή έχουν στην κατοχή τους μια SF90 Stradale, μια SF90 Spider, μια SF90 XX Stradale, μια SF90 XX Spider ή την 296 GTB και 296 GTS, να αποκτήσουν το πρόγραμμα «Warranty Extension Hybrid και Power Hybrid», με ετήσιο κόστος 7.000 €!

Ουσιαστικά, το πρόγραμμα αυτό επεκτείνει την εργοστασιακή εγγύηση σε «όλα τα κύρια εξαρτήματα του υβριδικού συστήματος κίνησης, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών, από το 8 έτος έως το 16 έτος, και προβλέπει την αντικατάσταση των μπαταριών, χωρίς επιπλέον κόστος».

Βέβαια αν το καλοσκεφτεί κανείς, η Ferrari, ζητά από τους πελάτες της να της καταβάλλουν προκαταβολικά την ενδεχόμενη αντικατάσταση των μπαταριών του αυτοκινήτου τους μετά το 8ο έτος λειτουργίας τους. Γιατί εάν δίνει κανείς 7.000 ευρώ ετησίως τότε σε μια 8ετία θα έχει καταβάλλει 56.000 €. Εκτός κι αν οι μπαταρίες κοστίζουν παραπάνω, πράγμα δύσκολο ακόμα και για Ferrari…

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η Ferrari δεσμεύεται, σε όσους ιδιοκτήτες προχωρήσουν στην απόκτηση αυτού του προγράμματος, να αντικαταστήσει τις μπαταρίες των οχημάτων τους χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, με νέας τεχνολογίας όταν αυτές περάσουν στο «εμπόριο».

Δείτε ακόμα: Η Ferrari κερδίζει τα περισσότερα χρήματα από κάθε πώληση αυτοκινήτου

Η Ferrari σημείωσε επίσης ότι οι εγγυήσεις του εν λόγω προγράμματος θα μεταφερθούν «αυτούσιες» και στον επόμενο ιδιοκτήτη σε περίπτωση μεταπώλησης του αυτοκινήτου. Όσοι ιδιοκτήτες των plug-in hybrid μοντέλων της ιταλικής φίρμας ενδιαφέρονται να γίνουν «μέλη» σε αυτό το πρόγραμμα μπορούν να το κάνουν επικοινωνώντας με τη φίρμα ή το επίσημο δίκτυο της, ενώ εάν μια plug-in hybrid Ferrari πλησιάζει στα όρια της εγγύησης της μπορεί να ενεργοποιήσει το πακέτο εγγυήσεων αφού πρώτα περάσει από τον απαραίτητο «τεχνικό έλεγχο» από εξειδικευμένο προσωπικό της Ferrari.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...