Τα πιο extreme αξεσουάρ σε αυτοκίνητα – Από φούρνο… μέχρι WC

Έχουμε δει ουκ ολίγα ασυνήθιστα ή περίεργα εάν προτιμάτε αξεσουάρ σε ποικίλα αυτοκίνητα. Τα συγκεκριμένα όμως, έσπασαν το δείκτη της εκκεντρικότητας…

  • -
  • -

Είθισται, τα πιο extreme αξεσουάρ αυτοκινήτων, να βρίσκουν εφαρμογή σε εξατομικευμένες προτάσεις οι οποίες ομολογουμένως πολλές φορές αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα όρια… του «κιτς».

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που οι κάτοχοι των μοντέλων, επέλεξαν ένα «ιδιαίτερο» αξεσουάρ για το όχημα τους, ούτως ώστε να εξυπηρετήσουν μια συγκεκριμένη ανάγκη τους. Για παράδειγμα ο «Βασιλιάς του Ροκ εντ Ρολ» Elvis Presley, είχε ζητήσει από την Rolls-Royce να προσθέσει στη Phantom του ένα μικρόφωνο, σε περίπτωση που χρειαστεί να εξασκήσει καθ’ οδόν τις φωνητικές του χορδές… Προφανώς και η επιθυμία του υλοποιήθηκε.

Στα μοντέλα που ακολουθούν τα αξεσουάρ που θα δείτε, δεν ήταν προϊόν παραγγελίας κάποιου εκκεντρικού πελάτη (όχι όλα τουλάχιστον) αλλά είχαν εγκατασταθεί στα αυτοκίνητα από τη μαμά εταιρεία!

Falconry Set

Η Bentley φημίζεται για την πολυτέλεια και το κύρος των μοντέλων της. Το SUV της βρετανικής φίρμας, το Bentayga, δε θα μπορούσε φυσικά να αποτελέσει εξαίρεση αυτού του κανόνα.

Ανάμεσα στα πολλά πολυτελή χαρακτηριστικά και αξεσουάρ που προσφέρει η Bentley στο κορυφαίο SUV της, βρίσκεται κι ένα μάλλον πολύ… ιδιαίτερο. Ένα «κιτ» για γεράκια! Ναι σωστά διαβάσατε. Υπάρχει ολόκληρο σετ αποκλειστικά για τις ανάγκες του αρπακτικού ημερόβιου πτηνού! 

Τη δημιουργία αυτού του σετ ανέλαβε να φέρει εις πέρας το εξειδικευμένο τμήμα της Bentley, το Mulliner. Το σετ αυτό προσφέρθηκε για πρώτη φορά το 2017, κατασκευάστηκε εξ΄ ολοκλήρου στο χέρι και περιλαμβάνει όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται για μια αποστολή… με ένα γεράκι.

Δυο ειδικά κλουβιά φύλαξης, δερμάτινες κουκούλες για τα πτηνά, γάντια και προστατευτικό κάλυμμα για το δάπεδο της κατασκευής, φυσικό ύφασμα από φελλό και πολλά ακόμα, ώστε οι ιδιοκτήτες της Bentayga να απολαύσουν τη βόλτα με το γεράκι τους με όλες τις ανέσεις και την ασφάλεια που απαιτείται.

«WC»

 

Αυτό είναι μάλλον το πιο ιδιαίτερο αξεσουάρ που έχει τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο. Και συγκεκριμένα, σε μια Rolls-Royce Silver Wraith του 1954. Ο Ιταλός σχεδιαστής Alfredo Vignale έλαβε εντολή από ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μιας αμερικανικής πολυεθνικής να εξοπλίσει τη Rolls-Royce του… με ενσωματωμένη τουαλέτα.

Το… «WC» κρύφτηκε κάτω από τα πίσω καθίσματα και σε περίπτωση που ήθελε κανείς να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα αρκούσε να ανασηκώσει το «μαξιλάρι» του καθίσματος αποκαλύπτοντας ένα χρυσό κάθισμα τουαλέτας!

Ωστόσο, η εν λόγω… τουαλέτα, δεν διέθετε σύστημα «αποθήκευσης» των αποβλήτων, τα οποία προφανώς απελευθέρωνε στο δρόμο. Σύμφωνα πάντως με τις φήμες της εποχής, η τουαλέτα δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ αντιθέτως έπαιξε το ρόλο ενός ψυγείου για σαμπάνια. Τώρα εάν θέλουμε το πιστεύουμε αυτό…

Record Player

Τα συστήματα ψυχαγωγίας στα παλιά αυτοκίνητα ήταν πολύ απλά. Ένα ραδιόφωνο και αργότερα ένα ραδιοκασετόφωνο. Υπήρξαν όμως κατά καιρούς αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες που προσπάθησαν να κάνουν τη διαφορά προσφέροντας το κάτι… παραπάνω. Όπως για παράδειγμα η Chrysler.

Η αμερικανική φίρμα χρησιμοποίησε το 1956 μια μάλλον ανορθόδοξη μέθοδο προκειμένου να πετύχει το σκοπό της και να κρατήσει τους επιβάτες των αυτοκινήτων της χαρούμενους. Τοποθέτησε ένα πικ απ με δυνατότητα μάλιστα εγγραφής το οποίο δούλευε σε χαμηλότερη ταχύτητα (16 ⅔ rpm) από τα 45άρια δισκάκια της εποχής αλλά μπορούσε χάρη στη μειωμένη ταχύτητα του να παίζει μουσική στους δίσκους διάρκειας 45 λεπτών από κάθε πλευρά.

Το Highway Hi-Fi σύστημα όπως το ονόμαζε η Chrysler ήταν διαθέσιμο στον προαιρετικό εξοπλισμό των περισσοτέρων μοντέλων της εταιρείας εκείνη την εποχή ωστόσο, αποδείχθηκε στην πράξη, ότι δεν είχε την ανταπόκριση που περίμενε η φίρμα και τρία χρόνια αργότερα, το 1959 συγκεκριμένα, το απέσυρε από την αγορά.

Pop-Out Umbrella

Μπορεί τα αυτοκίνητα της Rolls-Royce να μη χρειάζονται κάποια βοήθεια για να ξεχωρίσουν από οτιδήποτε άλλο κινείται στο δρόμο, αυτό όμως δεν εμπόδισε ποτέ τη luxury βρετανική φίρμα να προσφέρει ορισμένα μοναδικά αξεσουάρ στα μοντέλα της.

Μάλιστα, ένα εξ αυτών των αξεσουάρ, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εξοπλισμού πολλών αυτοκινήτων της Rolls-Royce εδώ και χρόνια. Αναφερόμαστε φυσικά στην «αναδυόμενη» ομπρέλα που κρύβεται έξυπνα μέσα στην πόρτα του αυτοκινήτου.

Υπάρχει επίσης πέραν της «αναδυόμενης» ομπρέλας και ένας ειδικός μηχανισμός αποστράγγισης του νερού αλλά και σύστημα ζεστού αέρα για να στεγνώσει γρήγορα την ομπρέλα.

Φούρνος για πίτσες και μίνι μπαρ

Το Lexus GX Monogram, το πολυτελές SUV της ιαπωνικής φίρμας, διαθέτει μια σειρά από έξτρα εξοπλιστικά στοιχεία σε σχέση με το «απλό» GX. Ένα από αυτά είναι ο ηλεκτρικός φούρνος, που επιτρέπει στο πλήρωμα να μαγειρέψει τη δική του πίτσα ή να ψήσει ότι άλλο επιθυμεί, όπου κι αν βρίσκεται.

Δείτε ακόμα: Αυτοί είναι οι πιο περίεργοι νόμοι του ΚΟΚ στον κόσμο

Συγχρόνως, στο πορτμπαγκάζ υπάρχουν, μαχαιροπίρουνα, κάδος απορριμμάτων, γυάλινα σκεύη και πτυσσόμενη σανίδα κοπής. Επίσης διαθέτει συσκευή που παράγει παγάκια σε σφαιρικό σχήμα, ειδικές θήκες σε εξωτερικά πλευρικά πάνελ του οχήματος για να αποθηκεύεις κολονάτα ποτήρια, μπουκάλια κρασιού και ανοιχτήρι. Είναι δηλαδή μια φορητή… κουζίνα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...