Ford Capri: Το θρυλικό coupe επιστρέφει με «γονίδια» Volkswagen!

Ακόμη ένα μοντέλο από τα παλιά αναβιώνει μέσα στην γκάμα της Ford, το οποίο θα ανήκει στην SUV κατηγορία και αναμένεται να έχει σπορ χαρακτήρα και σχεδιασμό.

  • -
  • -

Η Ford βρίσκεται σε μια διαδικασία «ανασχηματισμού» της γκάμας της και φυσικά, ετοιμάζει πολλά νέα και ενδιαφέροντα μοντέλα σε πολλές κατηγορίες. Το νέο Capri είναι ίσως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, καθώς το νέο αυτό μοντέλο θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα coupe SUV της αγοράς. Η μπλε οβάλ εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα δύο teaser φωτογραφίες που δείχνουν κάποιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες του αυτοκινήτου, ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμη για να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Αυτό που θεωρείται δεδομένο όμως, είναι ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του ομίλου Volkswagen.

Εκκρεμεί η επιβεβαίωση του ονόματος!

Αν και η φημολογία είναι έντονη γύρω από την αναβίωση του Ford Capri, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει ότι το νέο μοντέλο όντως θα λέγεται έτσι. Πάντως δεν θα αργήσουν να έρθουν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, ακόμη και μέσα στον Ιούλιο, καθώς η Ford είναι σχεδόν έτοιμη να προχωρήσει στην παρουσίασή του. Από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε δεν διακρίνουμε πολλά, όμως βλέπουμε εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα με έντονη φωτεινή υπογραφή και βέβαια, LED τεχνολογία, όπως επιβάλλει η σημερινή εποχή.

Δείτε ακόμη: Η Ford Mustang GTD έχει «παράθυρο» για να βλέπεις την ανάρτηση!

Το νέο αυτό μοντέλο, που πιθανότατα θα ονομαστεί Ford Capri, θα είναι ένα μεσαίο coupe SUV με έντονη σπορ προσωπικότητα και σχεδίαση. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της FoMoCo (Ford Motor Company) με το Volkswagen Group, θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του γερμανικού ομίλου και θα διατίθεται σε ισχύ από τους 170 έως τους 340 ίππους, σε διαφορετικές επιλογές μετάδοσης, από πίσω κίνηση (με έναν ηλεκτροκινητήρα) μέχρι τετρακίνηση (με δύο ηλεκτροκινητήρες). Οι διαθέσιμες μπαταρίες μάλλον θα είναι δύο. Η μικρότερη στις 58 kWh και η μεγαλύτερη, στις 77 kWh.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...