Νο2 στην Ελλάδα το Citroen C3 - Το B-SUV που το ξεπέρασε

Το δημοφιλές supermini των Γάλλων βρίσκεται στη δεύτερη θέση των ελληνικών πωλήσεων πλέον, με μόλις ένα μέλος της B-SUV κατηγορίας να το ξεπερνά. Ποιο είναι αυτό όμως;

  • -
  • -

Στην κορυφή των ταξινομήσεων βρέθηκε το Citroen C3 στην κατηγορία των supermini για ακόμη ένα μήνα, γεγονός που επιβεβαιώνει πως το δημοφιλές μοντέλο της γαλλικής μάρκας αποτελεί μια ιδανική πρόταση στην αγορά προσφέροντας εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν ταξινομηθεί 796 μονάδες, ξεπερνώντας το Toyota Yaris που ακολουθεί με 582 μονάδες.

Το μεγάλο νέο όμως, είναι πως υπάρχει ένα αυτοκίνητο που ανήκει στο B-SUV segment, το οποίο ξεπέρασε το C3 σημειώνοντας υπερδιπλάσιες πωλήσεις.

1

Συγκεκριμένα οι ταξινομήσεις αυτού έφτασαν τις 1.808 μονάδες, σαρώνοντας τον ανταγωνισμό. Φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Toyota Yaris Cross, το εξαιρετικά επιτυχημένο B-SUV που έχει γίνει ανάρπαστο από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε. Μάλιστα, το επίτευγμα του ιαπωνικού μοντέλου είναι τόσο μεγάλο, που έφερε την Toyota στην πρώτη θέση και μεταξύ των κατασκευαστών φτάνοντας τις 3.089 μονάδες, με τη Suzuki να ακολουθεί στις 1.057 και την Citroen στην 3η θέση με 1.037.

2

Τα παραπάνω νούμερα χαρίζουν στην Toyota μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 21%, κάτι που σημαίνει πως 1 στα 5 νέα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν ήταν δικό της. Οι Suzuki και Citroen που βρίσκονται στις θέσεις 2 και 3, έχουν μόλις το 1/3 των πωλήσεων της Toyota, έκαστος, κάτι που σημαίνει πως τα μερίδια τους είναι σημαντικά χαμηλότερα, φτάνοντας το 7,5% στην περίπτωση της Suzuki και το 7,3% στην περίπτωση της Citroen.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το φθηνότερο Toyota στην Ελλάδα - Καίει 4,8 λτ στα 100 km

Τέλος, να πούμε πως το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Suzuki ήταν το Ignis με 585 ταξινομήσεις. Νούμερο που το φέρνει 3ο στην κατάταξη με τις πωλήσεις των μοντέλων, πίσω από τα Yaris Cross και C3. Όσον αφορά στις τιμές τους, το Toyota Yaris Cross ξεκινά στην Ελλάδα από 23.920 ευρώ, το Citroen C3 από 17.000 ευρώ και το Suzuki Ignis από 16.630 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...