Δοκιμή DS 7 Diesel 1.5 BlueHDi - Πόσο καίει πραγματικά το premium SUV;

Με τον πετρελαιοκινητήρα των 1.5 λίτρων και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, το DS 7 γίνεται ένα άκρως ολοκληρωμένο premium SUV με ελάχιστο κόστος χρήσης.

  • -
  • -

Τα καινούργια αυτοκίνητα, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους ανήκουν στις SUV κατηγορίες. Στα οικογενειακά, όπως και στα premium, το ποσοστό των SUV είναι ακόμη μεγαλύτερο. Το DS 7 είναι ένα μοντέλο το οποίο υποστηρίζει πλήρως τόσο τον οικογενειακό, όσο και τον πολυτελή χαρακτήρα, ενώ διατίθεται σε μια γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει Plug-In Hybrid σύνολα (εκδόσεις E-Tense) με 225, 300 ή 360 ίππους, όπως και έναν τετρακύλινδρο diesel των 1.5 λίτρων BlueHDi με 130 ίππους και στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων. Αν και η απόδοσή του δεν δείχνει εντυπωσιακή, το premium SUV έχει όση δύναμη χρειάζεται χάρη στην πληθωρική ροπή, αλλά και ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα: την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Αυτονομία πάνω από 1.000 km!

Περάσαμε αρκετές ημέρες μαζί με το ανανεωμένο DS 7, στην έκδοση με τον diesel κινητήρα και κινηθήκαμε σε διαφορετικές διαδρομές, σχηματίζοντας μια πολύ ρεαλιστική εικόνα σχετικά με την κατανάλωσή του. Εντός πόλης, σε συνθήκες με ήπια ή και βαριά κυκλοφορία στους δρόμους, το trip computer έδειξε 7 λίτρα ανά 100 km, ένα πολύ καλό νούμερο για τα δεδομένα ενός οικογενειακού SUV και όχι μόνο. Ωστόσο, η πραγματική έκπληξη ήρθε στον αυτοκινητόδρομο και τους επαρχιακούς δρόμους. Η μέση κατανάλωση εύκολα παραμένει ανάμεσα στα 5,5 και τα 6 λίτρα ανά 100 km, ενώ μπορεί να σταθεροποιηθεί ακόμη και στα 5 lt / 100 km σε επαρχιακούς δρόμους της περιφέρειας!

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το κορυφαίο DS 7 με 360 ίππους και τετρακίνηση

Σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ των 55 λίτρων, η αυτονομία μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τα 1.000 km, ανάλογα με τις συνθήκες της κυκλοφορίας και το στυλ οδήγησης. Παράλληλα ο 1.5 BlueHDi αποδεικνύεται πολύ ελαστικός και σε συνδυασμό με το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, το οποίο φροντίζει πάντα να τον διατηρεί στο σωστό φάσμα λειτουργίας του, δεν κομπιάζει και προσφέρει άνετες μετακινήσεις. Φυσικά δεν ενδείκνυται για… κυνήγι επιδόσεων (υπάρχει η έκδοση των 360 ίππων στην γκάμα του DS 7 για αυτή τη δουλειά) όμως ανταπεξέρχεται στις οικογενειακές ανάγκες χάρη στην πλούσια ροπή των 300 Nm που αποδίδεται από χαμηλά, μόλις από τις 1.750 rpm. Δείτε εδώ τις τιμές του DS 7

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...