Το πιο επικίνδυνο που μπορείς να κάνεις στην εθνική οδό – Δείτε το video

Η επικίνδυνη και αλόγιστη οδήγηση πρέπει να τιμωρείται αυστηρά. Ευτυχώς, η κάμερα κατέγραψε τις κινήσεις των δύο οδηγών και το πως προκλήθηκε το σφοδρό ατύχημα.

  • -
  • -

Στον δρόμο μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Κάθε οδηγός οφείλει να οδηγεί προσεκτικά και προπάντων να μην θέτει σε κίνδυνο τους υπολοίπους χρήστες του οδικού δικτύου. Δηλαδή, ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έκαναν οι οδηγοί στο παρακάτω video.

Σταθερή κάμερα σε φορτηγό κατέγραψε ένα απίθανο σκηνικό σε αυτοκινητόδρομο στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Οι οδηγοί ενός Subaru κι ενός Mazda κινούνταν στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, η οποία χρησιμοποιείται για προσπέραση (στην Αυστραλία οδηγούν από δεξιά).

atixima

Για κάποιον λόγο είχαν μια διαμάχη μεταξύ τους, με τον οδηγό του Subaru να πατά απότομο το φρένο δύο φορές, αναγκάζοντας αυτόν που ακολουθεί να κάνει το ίδιο, πριν συγκρουστούν. Την πρώτη φορά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, αλλά λίγα δευτερόλεπτα μετά δεν συνέβη το ίδιο.

Το Subaru έπεσε πάλι στα φρένα, με τον οδηγό του Mazda, ο οποίος σημειωτέων δεν διατηρούσε απόσταση ασφαλείας, να κάνει ελιγμό προς τα αριστερά, να χάνει τον έλεγχο και να συγκρούεται με δύο φορτηγά, πριν καταλήξει στις μπαριέρες.

Δείτε ακόμη: Με προσπερνούν από δεξιά στην εθνική, είναι νόμιμο;

Παρά τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης, ευτυχώς, κανείς δεν έπαθε τίποτα σοβαρό. Όσο για το ποιος φταίει, η απάντηση είναι και οι δύο. Ο οδηγός του Subaru γιατί δεν έπρεπε να φρενάρει απότομα και αυτός του Mazda γιατί έπρεπε να κρατούσε απόσταση.

Με τις ταχύτητες που κινούνται τα οχήματα στην εθνική οδό και ειδικά στη λωρίδα προσπέρασης, η επιθετική οδήγηση απαγορεύεται. Κανείς δεν πρέπει να «κολλάει» τον άλλο από πίσω και κανείς να μην πράττει αυτό που έκανε ο οδηγός του Subaru με τα φρένα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...