Από 70.000 μόλις 16.500 δολάρια - Ποια εταιρεία σκοτώνει τις τιμές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Προκειμένου να σώσει ότι μπορεί να σωθεί, η αμερικανική φίρμα, ρευστοποιήσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

  • -
  • -

Η Fisker όπως ίσως έχει «πάρει το αυτί σας»… τετέλεσται. Η αμερικανική φίρμα κήρυξε προ ημερών με κάθε επισημότητα την πτώχευσή της, σηματοδοτώντας το τέλος ενός «ταξιδιού» που ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες και κατέληξε ως… εφιάλτης!

Όσο-όσο τα εναπομείναντα Ocean SUV

Αν και η εταιρεία είναι χρεοκοπημένη, εξακολουθεί να έχει αρκετά περιουσιακά στοιχεία στα χέρια της, εκ των οποίων κάμποσες χιλιάδες απούλητα SUV Ocean. Αυτά τα αυτοκίνητα όπως και κάποιες εγκαταστάσεις της φίρμας θα πρέπει να ρευστοποιηθούν για να εξοφληθούν οι πιστωτές.

Η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία σύναψης μιας συμφωνίας με στόχο να «ξεφορτωθεί» τα το ηλεκτρικό της SUV. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία American Lease που δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στη Νέα Υόρκη και ασχολείται με τη μίσθωση αυτοκινήτων έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του ηλεκτρικού SUV της Fisker.

Μάλιστα, και η πτωχευμένη αμερικανική εταιρεία ζήτησε επισήμως από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης να εγκρίνει την πώληση 2.711 Ocean SUV στην American Lease έναντι του ποσού των 16.500 $. Θυμίζουμε ότι το εν λόγω μοντέλο της Fisker πωλούνταν ανάλογα με την έκδοση από 40.000 έως 70.000 $ όταν είχε παρουσιαστεί.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Πολιτεία της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα οι δικαστικές αρχές θα εγκρίνουν το deal από τη στιγμή που και οι δυο πλευρές είναι σύμφωνες και επιπλέον η Νέα Υόρκη χρειάζεται εταιρικούς στόλους ηλεκτρικών οχημάτων να κυκλοφορούν στους δρόμους της καθώς στόχος της είναι έως το 2030 όλα τα οχήματα που θα βρίσκονται στα εδάφη της να είναι ηλεκτρικά!

Δείτε ακόμα: Πόσοι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων θα επέστρεφαν στη βενζίνη;

Πέραν όμως των 2.711 Ocean SUV της Fisker που είναι του «κουτιού», υπάρχουν ακόμα σχεδόν 520 ακόμα μοντέλα τα οποία και πωλούνται προς 2.500 $ το καθένα. Προφανώς αυτά τα αυτοκίνητα έχουν υποστεί κάποια ζημιά, η οποία βέβαια εάν δεν έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στις μπαταρίες του αυτοκινήτου, ίσως και να αξίζει να επενδύσει κανείς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...