Θεσσαλονίκη: 80.400 ευρώ για μια παράβαση σε 30 μέρες – Τι έκαναν οι οδηγοί;

Η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη βεβαίωσε σε οδηγούς παραβάσεις αξίας 80.400 ευρώ σε ένα μήνα. Όλα τα πρόστιμα αφορούσαν 1 συγκεκριμένη παράβαση.

  • -
  • -

Τα στοιχεία σχετικά με τις παραβάσεις των οδηγών κατά τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη, έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Σύμφωνα με αυτά, τον περασμένο μήνα, βεβαιώθηκαν 18.495 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ουσιαστικά, η αστυνομία βεβαίωνε καθημερινά περίπου 616 κλήσεις για διάφορες παραβάσεις του ΚΟΚ, είτε αυτές αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, είτε χρήση του κινητού, είτε επικίνδυνη οδήγηση, είτε παράνομη στάθμευση. Η τελευταία είναι η συνηθέστερη παράβαση.

Παρκάρουν μόνιμα σε ράμπες για ΑμεΑ

Με βάση πάντα τα στοιχεία της Αστυνομίας, ήταν εκατοντάδες οι παραβάσεις για στάθμευση σε ράμπα ΑμεΑ, γεγονός που αποδεικνύει την έλλειψη παιδείας και κουλτούρας στη χώρα μας. Ειδικότερα, καταγράφηκαν 402 οδηγοί να έχουν παρατήσει τα οχήματά τους εμπρός από τέτοιες ράμπες, παρεμποδίζοντας τις διελεύσεις ατόμων με αναπηρία.

Δείτε ακόμη: ΚΟΚ: Ξέρεις με ποια παράβαση χάνεις για πάντα το δίπλωμα οδήγησης;

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e365f35869ca339b7d506b225e883e5f.jpeg

Όλοι αυτοί οι οδηγοί τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 200 ευρώ έκαστος– σύνολο 80.400 ευρώ - και 9 πόντους ποινή στο Point System. Επιπλέον, τους αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για 2 μήνες, αλλά και οι πινακίδες για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως η στάθμευση σε ράμπα ΑμεΑ είναι η Νο1 παράβαση και στην Αθήνα, με το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάζει το ενδεχόμενο αυστηριοποίησης των ποινών στον νέο ΚΟΚ, που αναμένεται να ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...