H BMW απαγορεύει την πώληση 260 αυτοκινήτων της - Ο σοβαρός λόγος

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα μπορεί να δείχνουν… μια χαρά με την πρώτη ματιά, όμως ενδέχεται να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές που δεν είναι εύκολα ορατές, σύμφωνα με τη μάρκα.

  • -
  • -

Στα δικαστήρια βρίσκεται η BMW προκειμένου να… αποτρέψει την πώληση κάποιων αυτοκινήτων της, τα οποία η ίδια θεωρεί πως έχουν κάποιες πολύ σημαντικές ζημιές. Τα οχήματα ήταν φορτωμένα μέσα σε ένα πλοίο το οποίο πήρε φωτιά και μάλιστα, είχε «παίξει» πολύ στις ειδήσεις όταν είχε σημειωθεί το περιστατικό. Πρόκειται για το “Fremantle Highway που έκαιγε για μέρες, λόγω και των μπαταριών από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έκαναν την κατάσβεση της πυρκαγιάς ακόμη πιο δύσκολη.

Τι συνέβη μετά από τη φωτιά; Γιατί η γερμανική μάρκα βρίσκεται σε… δικαστική διαμάχη προκειμένου να μην πωληθούν τα αυτοκίνητα;

Μεσολάβησε η… ασφάλεια

Το φορτίο του πλοίου ήταν ασφαλισμένο και η εταιρεία που κάλυψε τη ζημιά, πήρε στα χέρια της τα οχήματα στα οποία δεν είχαν προκληθεί ζημιές από την πυρκαγιά. Στη συνέχεια, τα πούλησε πάλι πίσω στην Ευρώπη. Μέσα σε αυτά είναι και 260 αυτοκίνητα της BMW, με την εταιρεία να προσπαθεί να αποτρέψει την πώληση σε ανυποψίαστους πελάτες. Η μάρκα υποστηρίζει ότι δεν είναι κατάλληλα για κυκλοφορία, ενώ είναι προφανές ότι αν τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν υποστεί κάποιες ζημιές μη αντιληπτές με την πρώτη ματιά, πρόκειται να πλήξουν την εικόνα της BMW στους πελάτες της.

Δείτε ακόμη: Η BMW που θέλουν όλοι - Κοστίζει περίπου 105.000 € στην Ελλάδα

Προς το παρόν φαίνεται ότι δεν έχει βρεθεί άκρη μεταξύ των πωλητών και της BMW. Η υπόθεση έχει φτάσει στα δικαστήρια, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να υποστηρίζει ότι τα εν λόγω οχήματα θα πρέπει να καταστραφούν και όχι να πουληθούν σε πελάτες, ενώ οι έμποροι που τα αγόρασαν από την ασφαλιστική, υποστηρίζουν ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και δεν κρύβουν κανέναν κίνδυνο. Φυσικά δεν πρόκειται μόνο για αυτοκίνητα της βαυαρικής φίρμας. Περίπου 1.000 οχήματα άλλων μαρκών φέρονται να έχουν πουληθεί σε εμπόρους και να είναι έτοιμα να βρουν τους νέους τους ιδιοκτήτες, παρά το γεγονός ότι ενδέχεται να μην πληρούν τις προδιαγραφές των εργοστασίων κατασκευής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...