Είδαμε το ηλεκτρικό Hummer των 1.014 ίππων στην Ελλάδα – Δείτε πού κυκλοφορεί

Το πρώτο ηλεκτρικό Hummer, το πανίσχυρο SUV με την εκπληκτική ισχύ και το βάρος των 4,5 τόνων, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Το καταγράψαμε να κυκλοφορεί με ελληνικές πινακίδες.

  • -
  • -

Όταν η General Motors παρουσίασε το ηλεκτρικό Hummer, άπαντες εντυπωσιάστηκαν με την επιβλητική εικόνα και τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου. 2 περίπου χρόνια μετά την έναρξη των παραγγελιών, το πρώτο Hummer EV κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.

Το αντικρίσαμε στη Γλυφάδα και μάλιστα με ελληνικές πινακίδες. Το αυτοκίνητο είναι σε γκρι χρώμα και όπως θα διαπιστώσετε από τις εικόνες, πρόκειται για ένα τεραστίων διαστάσεων όχημα που καλύπτει σχεδόν όλη τη λωρίδα κυκλοφορίας.

hummer

Η απόσταση από το έδαφος αγγίζει το εκπληκτικό νούμερο των 40 εκατοστών, με το GMC Hummer EV να εφοδιάζεται με αερανάρτηση, προστατευτικά σε προφυλακτήρες και δάπεδο, ζάντες 22 ιντσών και ελαστικά Goodyear Wrangler. Φέρει τετραδιεύθυνση και σύστημα τετρακίνησης και έχει τη δυνατότητα να περάσει από ποτάμι με νερό ύψους 61 εκατ.

4,5 τόνους βάρους για το Hummer EV

Το βάρους του Hummer EV ανέρχεται στους 4,5 τόνους και χάρη στις διαστάσεις του μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό πέντε εύσωμους ανθρώπους με περίσσια άνεση. Εξοπλίζεται με κάθε λογής τεχνολογία, όπως την UltraVision με τις 18 κάμερες που προβάλλουν εικόνα περιμετρικά του αμαξώματος, ακόμη και κάτω από το πάτωμα, ώστε ο οδηγός να έχει τον απόλυτο έλεγχο από τη στιγμή που θα παρκάρει μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο έως την ώρα που θα πάρει τα βουνά.

hummer

Επίσης, ενσωματώνει το πρωτοποριακό σύστημα CrabWalk, αλλά και το Super Cruise, δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες 12,3 και 13,4 ιντσών, Tow/Haul Mode, Rear Trailer Camera και δεκάδες ακόμη τεχνολογίες.

Το θηριώδες ηλεκτρικό SUV προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, την 2Xe4WD, την 3Xe4WD και την 3X Omega Limited Edition e4WD. Αυτό που κυκλοφορεί στη χώρα μας, πιθανότατα είναι η μεσαία έκδοση 3Xe4WD με το πακέτο Sport Package ή οποία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κοστίζει από 106.495 δολάρια, δηλαδή περίπου 98.300 ευρώ.

hummer

Δείτε ακόμη: Το αυτοκίνητο που έχει 17 χρόνια αναμονή!

Η βασική έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 625 ίππους, ενώ αυτή με τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ το αδιανόητο νούμερο των 1.104 ίππων, επιταχύνοντας στα 0-100 σε 3,6 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία χωρητικότητας 246 kWh υποστηρίζει ταχυφόρτιση 350 kW, αναπληρώνοντας ενέργεια για κίνηση 160 χιλιομέτρων σε λιγότερο από 10 λεπτά. Όσο για την αυτονομία, ανέρχεται στα 482 χλμ.

hummer

Όσο για το πόσο πλήρωσε ο άνθρωπος για να το φέρει Ελλάδα δεν γνωρίζουμε, καθώς δεν υπάρχει επίσημος τιμοκατάλογος στη χώρα μας. Εμείς του ευχόμαστε καλορίζικο και καλοτάξιδο. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...