Δοκιμή Honda Civic e:HEV 184 PS - Πόσο καίει πραγματικά το υβριδικό οικογενειακό;

Η νέα γενιά του Honda Civic συνδυάζει την ευχάριστη οδική συμπεριφορά με τους χώρους και την ποιότητα. Όμως, εξοπλίζεται με ένα υβριδικό σύστημα 184 ίππων που δεν καίει… τίποτα!

  • -
  • -

Το Honda Civic είναι ένα μοντέλο με ιστορία πολλών δεκαετιών. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έχει συνδέσει το όνομά του με την παροιμιώδη αξιοπιστία, αλλά και την ευχαρίστηση στην οδήγηση. Εκτός από τις εκδόσεις Type-R με τον ξεκάθαρο προσανατολισμό στον σπορ χαρακτήρα, τα «απλά» Civic πετύχαιναν μια εξαιρετική αναλογία καθημερινής ευχρηστίας και σπορ συμπεριφοράς, καθιστώντας τα μια επιλογή για εκείνους που χρειάζονται την πρακτικότητα, αλλά δεν θέλουν να συμβιβαστούν με ένα βαρετό οικογενειακό. Στη νεότερη γενιά του το ιαπωνικό μοντέλο έρχεται στη χώρα μας με ένα αποδοτικό υβριδικό σύστημα, που εκτός από τις επιδόσεις που εξασφαλίζουν οι 184 ίπποι, προσφέρει και ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου.

Πρωταθλητής οικονομίας εντός πόλης!

Οδηγώντας το Honda Civic e:HEV για αρκετές ημέρες, μετρήσαμε κατανάλωση της τάξεως των 4,2 lt ανά 100 km εντός πόλης, εκεί που το υβριδικό σύστημα λειτουργεί πιο αποδοτικά λόγω των χαμηλότερων ταχυτήτων αλλά και των συνεχών επιβραδύνσεων, που τροφοδοτούν με ενέργεια την μπαταρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επίδοση προέκυψε αβίαστα, χωρίς να προσπαθούμε για τη μέγιστη οικονομία. Σε συνθήκες εκτός πόλης η κατανάλωση διαμορφώνεται περίπου στα 6 lt ανά 100 km αν μιλάμε για μεικτή οδήγηση επαρχιακού δικτύου και αυτοκινητόδρομου, ενώ στο ταξίδι, με 130-140 km/h στο ταχύμετρο, υπολογίστε κοντά στα 7 lt ανά 100 km. Σε κάθε περίπτωση, το υβριδικό Honda Civic αποδεικνύεται «κερδισμένο στοίχημα» κατανάλωσης βενζίνης.

Οικογενειακών προδιαγραφών

Εκτός από την πολύ χαμηλή «δίψα» για καύσιμο, το νέο Honda Civic ανταποκρίνεται τέλεια και στις οικογενειακές ανάγκες. Οι διαστάσεις του πλέον ξεπερνούν τα 4,5 μέτρα μήκους, ενώ οι σχεδιαστές εκμεταλλεύτηκαν άριστα την καμπίνα, φτιάχνοντας ένα περιβάλλον που φιλοξενεί με άνεση τέσσερις, ακόμη και πέντε ενήλικες, χάρη στο πολύ χαμηλό κεντρικό τούνελ. Η γραμμή της οροφής θα περιορίσει μόνο εκείνους με ύψος πάνω από 1,8 μέτρα ύψους, ενώ ο χώρος αποσκευών στο πίσω μέρος έχει χωρητικότητα 409 λίτρα. Δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους, όμως σε κάθε περίπτωση ικανοποιεί χωρίς να δημιουργεί προβλήματα.  

Δείτε ακόμη: Η αναλυτική δοκιμή μας για το Honda Civic e:HEV 184 PS

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...