Επίσημο: Επιστρέφει το Honda Prelude - Δεν είναι ηλεκτρικό

Η Honda επιβεβαίωσε ότι το Prelude όχι μόνο θα κυλήσει στην παραγωγή αλλά θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη, χωρίς μάλιστα να συνδέεται με την πρίζα!

  • -
  • -

Το Honda Prelude, η 6η γενιά για την ακρίβεια του μοντέλου, είχε αποκαλυφθεί πέρσι σε πρωτότυπη μορφή στο Japan Mobility Show. Το feedback που έλαβαν οι άνθρωποι τη ιαπωνικής φίρμας ήταν εξαιρετικό και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισαν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. Στην παραγωγή του μοντέλου!

Υβριδικό και για Ευρώπη

Το νέο Prelude θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση μπροστά στο ευρωπαϊκό κοινό στο προσεχές Goodwood Festival of Speed. Δε θα κάνει απλώς όμως ένα «πέρασμα» για τα μάτια του κόσμου αλλά παραμείνει και επί ευρωπαϊκού εδάφους. Η Honda, αποφάσισε η νέα γενιά του δίθυρου κουπέ της να τεθεί ξανά προς πώληση στη γηραιά ήπειρο σχεδόν δύο δεκαετίες με την «απόσυρση» της τελευταίας, πέμπτης γενιάς.

Το προσθιοκίνητο μοντέλο θα χρησιμοποιεί την ίδια «βάση» και το ίδιο υβριδικό σύνολο (e-HEV 2.0) με των «αδελφών» μοντέλων Civic και Accord, θεωρείται ωστόσο «δύσκολο» να κυκλοφορήσει και με το δίλιτρο τούρμπο VTEC του Civic Type R. Αν και από τη Honda… όλα είναι πιθανά.

Η ιαπωνική εταιρεία δεν προχώρησε σε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, για την ακρίβεια δεν έκανε την παραμικρή αναφορά σε αυτές, κρατήστε όμως ως δεδομένο ότι το υβριδικό σύνολο που προαναφέραμε θα δίνει το παρών στο νέο Prelude.

Η Honda δεν αποκάλυψε επίσης ούτε την εικόνα από το εσωτερικό του νέου Prelude, είναι όμως και εδώ «κλειδωμένη» η απόφαση το ταμπλό να προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από το Civic, που σημαίνει ότι θα περιλαμβάνει δύο ψηφιακές οθόνες με διαγώνιο 9 και 10 ιντσών αντίστοιχα και την κορυφαία ποιότητα υλικών κατασκευής.

Δείτε ακόμα: Στην Ελλάδα το Honda Civic Type-R

«Το νέο Prelude σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο της διαρκώς εξελισσόμενης υβριδικής μας ιστορίας συνδυάζοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό την αποδοτικότητα και τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης με μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης», δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός της Honda Tomoyuki Yamagami,.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...