Το μεγάλο στοίχημα: Μπορείτε να μαντέψετε τι αυτοκίνητο είναι αυτό;

Όσοι απαντήσατε Lamborghini Countach, συγχαρητήρια! Μόλις χάσατε το στοίχημα.

  • -
  • -

Έχουμε δει κατά καιρούς αμέτρητες custom δημιουργίες και χιλιάδες «φθηνές» απομιμήσεις θρυλικών supercar της αυτοκίνησης. Η συγκεκριμένη όμως μετατροπή μπορεί να ξεγελάσει τους πάντες…

Το Pontiac Fiero έγινε Lamborghini

To Fiero ήταν ένα ελαφρύ, compact και κεντρομήχανο sports car της Pontiac το οποίο κυκλοφόρησε από το 1984 έως το 1988 στις Η.Π.Α, κατά βάση. Αρχικά είχε λανσαριστεί με V6 κινητήρα 2,8 lt και αργότερα διατίθεντο και με 4κύλινδρο μοτέρ 2,5 lt.

Τι σχέση μπορεί να έχει όμως το Fiero με την Lamborghini Countach; Όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, μεγάλη. Για την ακρίβεια, η αγγλική φίρμα Prova Designs, η οποία εξειδικεύεται σε εξαιρετικής ποιότητας αντίγραφα της Countach, πήρε το εν λόγω Fiero του 1984 και το έκανε ίδιο, με τη θρυλική Countach της «Lambo»!

Οι Άγγλοι έβαλαν όλη τους τη μαεστρία στο πρότζεκτ. Δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι η εικονιζόμενη Countach είναι ουσιαστικά ένα ταπεινό Fiero. Δε στάθηκαν όμως μονάχα στην «εικόνα» αλλά προχώρησαν και στην ουσία.

Μπορεί να μην «κούμπωσαν» στο Fiero, έναν 4λιτρο V12 μοτέρ όπως αυτό που εφοδίαζε την Countach, αντικατέστησαν ωστόσο το V6 του αμερικανικού μοντέλου με έναν V8 5,7 lt από τη Chevrolet, φροντίζοντας μάλιστα ο κινητήρας να συνεργάζεται με ένα χειροκίνητο σασμάν 5 σχέσεων από την Porsche 901!

Το αυτοκίνητο μέχρι πριν από λίγες ημέρες πωλούνταν μέσω διαδικτύου στον ιστότοπο δημοπρασιών «Cars & Bids» αλλά πλέον, βρήκε το νέο του ιδιοκτήτη έναντι ποσού 68.000 δολαρίων.

Δείτε ακόμα: Αυτή είναι η ονειρική Lamborghini του Κώστα Φορτούνη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνόδευαν τη δημοπρασία, η Countach από το «Αμέρικα» ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, με λίγα χιλιόμετρα στο οδόμετρο της (1.600 μίλια) αλλά και μια σημαντική υποσημείωση: «True Mileage Unknown», που σημαίνει ότι κανείς δε γνωρίζει τα πραγματικά χιλιόμετρα ή πιο σωστά τα μίλια, που έχει διανύσει το αυτοκίνητο…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...