Η μέθοδος «Game Boy» που κάνει θραύση στις κλοπές αυτοκινήτων [video]

Οι κλέφτες αυτοκινήτων χρησιμοποιούν τη μέθοδο «Game Boy» για να «αποσπάσουν» περισσότερα αυτοκίνητα από ποτέ! Κι ότι είναι μόδα στις Η.Π.Α σήμερα, είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι σύντομα θα είναι και στην Ευρώπη.

  • -
  • -

Οι παλαιότεροι ή όσοι τέλος πάντων έχουν γεννηθεί στα 80-90’s, είναι βέβαιο ότι θυμούνται σαν «χθες», την φορητή παιχνιδομηχανή της Nintendo, το Game Boy. Η τελευταία «μόδα» στις κλοπές αυτοκινήτων στις Η.Π.Α ονομάζεται «μέθοδος Game Boy» και εμπνέεται προφανώς, από το θρυλική παιχνιδομηχανή των Ιαπώνων!

Αρκούν μερικά δευτερόλεπτα

Η μέθοδος «Game Boy» είναι ουσιαστικά μια συσκευή, ένας εξομοιωτής κλειδιών, που δεν απαιτεί ούτε καν laptop για να λειτουργήσει! Η φορητή αυτή συσκευή «μιμείται» για την ακρίβεια τη λειτουργία του κλειδιού του οχήματος αντιγράφοντας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τον εργοστασιακό «κώδικα».

Ο κλέφτης, άπαξ και έχει τη συγκεκριμένη συσκευή μαζί του, αρκεί να αγγίξει τη λαβή της πόρτας και ως εκ θαύματος, το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει, εκκινεί και ο κλέφτης… γίνεται καπνός. Μάλιστα, μπορεί να απενεργοποιήσει έως και το σήμα GPS για να μην έχει το παραμικρό άγχος ότι μπορεί να παρακολουθούν το στίγμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η εν λόγω συσκευή (αποκαλείται “Key Fob Emulator”) κοστίζει μεταξύ 16.000 και 30.000 $.

 

Όπως αποδεικνύεται όμως, οι κλέφτες δε διστάζουν να επενδύσουν σε αυτήν όχι μόνο για την ευκολία που τους προσφέρει και την ταχύτητα αλλά κυρίως λόγω του εύρους των οχημάτων που μπορεί να βάλει στο στόχαστρο της, που σημαίνει και πιο καλά και ακριβά αυτοκίνητα για κλοπή! Βασικά, όποιο αυτοκίνητο είναι keyless entry, είναι εν δυνάμει στόχος.  

Δείτε ακόμα: Τα κλεμμένα Ι.Χ βγαίνουν ξανά προς πώληση

Έως ότου οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρουν τη λύση και σε αυτό το πρόβλημα πολλοί Αμερικανοί πολίτες χρησιμοποιούν παραδοσιακά μέσα για την προστασία των αυτοκινήτων τους, όπως αντικλεπτικά για το τιμόνι κ.α. Βλέπετε, πλέον, όσο πιο σύγχρονο είναι ένα αυτοκίνητο και φορτωμένο με ηλεκτρονικά συστήματα, τόσο πιο εύκολη λεία φαντάζει στα χέρια των ληστών, οι οποίοι βρίσκουν συνεχώς νέες μεθόδους και πρακτικές, στην πλειονότητά τους έχοντας σύμμαχο την τεχνολογία, για να κάνουν τη δουλειά τους…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...