Ποιο νέο SUV της Hyundai καίει λιγότερη βενζίνη; Η τιμή στην Ελλάδα

Το SUV που θα δείτε είναι το μοντέλο της Hyundai που καίει τη λιγότερη βενζίνη και δεν χρειάζεται να φορτίσει από εξωτερική πηγή ενέργειας.

  • -
  • -

Ψάχνοντας τους καταλόγους των εταιρειών σήμερα, έχει εξελιχθεί σε συχνό φαινόμενο το να πετυχαίνουμε τιμές κατανάλωσης που δεν ξεπερνούν τα 1-2 lt/100km. Αν και ακούγεται εντυπωσιακό, γιατί πολλές φορές τέτοια νούμερα συνοδεύουν ακόμη και ευμεγέθη SUV, δεν πρόκειται για ολόκληρη την αλήθεια μιας και για να επιτευχθεί μία τόσο χαμηλή κατανάλωση, σίγουρα απαιτείται και μία ηλεκτρική υποβοήθηση. Και όχι από κάποιο ήπια ή πλήρως υβριδικό σύστημα, αλλά από plug-in hybrid που σημαίνει πως εκτός του κόστους καυσίμου, πρέπει να υπολογίσουμε και το κόστος ρεύματος.

Σαν να μην έφτανε αυτό, να πούμε πως αυτά τα νούμερα ισχύουν μόνο για τα πρώτα 100 km που η μπαταρία είναι φορτισμένη. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τόσο χαμηλή κατανάλωση θα πρέπει αν φορτίζουμε τη μπαταρία κάθε 100 km. Γι’ αυτό λοιπόν, ψάχνοντας το Hyundai που καίει τη λιγότερη βενζίνη, είπαμε να απορρίψουμε όσα μοντέλα χρησιμοποιούν plug-in hybrid τεχνολογία και να εστιάσουμε στην υπόλοιπη γκάμα με αυτοκίνητα που μπορούν να πετύχουν τις τιμές κατανάλωσης που γράφουν τα τεχνικά ξανά και ξανά, όσα χιλιόμετρα και να κάνουν συνεχόμενα.

1

Κάπως έτσι κάναμε στην άκρη μοντέλα όπως τα Tucson και Santa Fe plug-in hybrid και καταλήξαμε πως το πιο οικονομικό από πλευράς κατανάλωσης βενζίνης είναι η Full Hybrid έκδοση του επίσης άνετου, Hyundai Kona.

Το compact SUV που ανανεώθηκε πλήρως στη δεύτερη του γενιά, τώρα διατίθεται και ως MY25, φέροντας και αλλαγές εντός του κινητήρα. Χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, που συνδυαστικά αποδίδουν πλέον 129 ίππους με 265 Nm ροπή. Η ισχύς καταλήγει στους εμπρός τροχούς μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 6 σχέσεων. Δεν κάνει χρήση των κιβωτίων CVT, δηλαδή, που συναντάμε συνήθως σε Full Hybrid κατασκευές του ανταγωνισμού, οπότε ο οδηγός δεν έρχεται και αντιμέτωπος με το ενοχλητικό φαινόμενο του… πατιναρίσματος, ειδικά σε συνθήκες πιο δυνατής επιτάχυνσης. Όσο για την κατανάλωση; Η Hyundai ανακοινώνει 4,7 λίτρα βενζίνης ανά 100 km, σε μεικτό κύκλο.

2

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Hyundai Ioniq 5 N: Παιχνιδομηχανή

Και τώρα θα ρωτήσετε πόσο κοστίζει… Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο τιμοκατάλογο το ανανεωμένο Kona Hybrid κοστολογείται στα 31.590 ευρώ για την έκδοση Premium. Αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: οθόνη πολυμέσων 12,3 ιντσών, φώτα τεχνολογίας LED, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, πλήρες πακέτο ενεργητικής ασφάλειας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...